Eid İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız. - Son Dakika
Ekonomi

Eid İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız.

Eid İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız.

EİD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bora Can Yıldız, eğitimsiz, fakir ve yobaz zihniyetin eline bırakılan Ortadoğu'da kaçınılmaz olarak terörün geliştiğine dikkat çekerek, "Terörü engellemek için, kazanılan paralarla silaha ve savaş sanayisine"...

27.10.2013 13:53
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

EİD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bora Can Yıldız, eğitimsiz, fakir ve yobaz zihniyetin eline bırakılan Ortadoğu'da kaçınılmaz olarak terörün geliştiğine dikkat çekerek, "Terörü engellemek için, kazanılan paralarla silaha ve savaş sanayisine yatırım yapılıyor. Dünyadaki her köşe başına karakol yapmaya hiçbir ekonominin gücü yetmez. Enerjiden kazanılan paranın, öncelikle bu bölge insanının eğitimine, ve alt yapı ihtiyaçlarına yönelik adil bir şekilde harcanması lazım" dedi.

Irak başta olmak üzere Ortadoğu ülkelerinde İnşaat ve petrol boru hattı projeleri üstlenen EİD İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Bora Can Yıldız, Türkiye'yi Birleşmiş Milletlerin (BM) düzenlediği Dünya Enerji Günü Konferansı'nda temsil etti. Yıldız, New York'ta bulunan BM merkezinde Dünya Enerji Günü Panelinde, Enerji Kaynaklarının ve Gelirlerinin Halkların ve İnsanların Yararına Kullanımı başlıklı bir konuşma yaptı. Dünyada ekonomik ve enerji alanında değil, ahlaki alanda bir kriz yaşandığını belirten Yıldız, "Dünyanın en değerli petrol rezervleri Ortadoğu'da çıkarılırken aynı zamanda yoksulluğun ve terörün gene Ortadoğu bölgesinde yer alması büyük bir tezattır. Dünyadaki krizlerin de terörün de sebebi aç gözlülük ve gelirlerin adil dağılmamasıdır. Çıkarılan petrolün gelirinin bir kısmı bölge ülkelerinde sanat, eğitim ve ahlaki değerlerin yüceltilmesi için harcanırsa ancak o zaman dünya huzura ulaşabilir" diye konuştu.

-"ENERJİDEN KAZANILAN PARANIN ADİL BİR ŞEKİLDE HARCANMASI LAZIM"-

Türkiye'nin başarılı ekonomisine rağmen enerjide dışa bağımlı olduğunu aktaran Yıldız, nükleer ve yenilenebilir enerjiye yatırımın şart olduğunu ve Türkiye'nin bu yönde adımlar attığını söyledi.BM Konferansı'nda dünyadaki enerji ve ekonomi krizinin değerlendirildiği oturumda yaptığı konuşmayla dikkatleri üzerine çeken Yıldız, şunları kaydetti:

"Şu anda biz şirket olarak, Irak'ta enerji kaynaklarının tam ortasında enerji alt yapısı ile ilgili işler yapıyoruz. Bu bölgede yaşayan halkların, yer altındaki zenginliğe rağmen, büyük bir fakirlik içinde yaşadıklarını görüyoruz. Yine dünyada terörün kaynağı olarak da hep bu bölgeler gösteriliyor. Özellikle savaşlarla, iç karışıklıklarla, geri bırakılmış bu bölgelerde, eğitim yok denecek kadar az durumda. Eğitimsizliğin ve yobazlığın neden olduğu terörü engellemek için, buradan kazanılan paralarla silaha ve savaş sanayisine yatırım yapılıyor. Dünyadaki her sokağa, her köşe başına karakol yapmaya hiçbir ekonominin gücü yetmez. Enerjiden kazanılan paranın, öncelikle bu bölge insanının eğitimine, ve alt yapı ihtiyaçlarına yönelik adil bir şekilde harcanması lazım."

-"BUGÜN GEÇİCİ ÇÖZÜMLER BULURUZ, SONRA DAHA BÜYÜK KRİZLER ORTAYA ÇIKAR"-

2007global krizinin tüm dünyayı sarstığını ve uzmanların bir çözüm üretemediğine dikkat çeken Yıldız konuşmasında şu ifadelere de yer verdi:

"Makineler dolar, euro ve tahviller bastı. Ama kriz durmadı. Durmamasının önemli bir sebebi var. Çünkü dünyada ekonomik bir kriz değil, ahlaki bir kriz var. Krizin sebebi, kağıtlar veya değerli madenler değildi. Krizin sebebi insanların açgözlülüğü, bencilliği, egoistliği ve bitmek tükenmek bilmeyen yığıp biriktirme hırsıydı. O yüzden, makinelere, binalara, fabrikalara, betona demire yatırım yaparak bir yere varamayacağımızı gördük. Egoizmin hakim olduğu toplumda, matbaalar 7/24 para bassalar, krizler durmaz. Bugün geçici çözümler buluruz, ancak bir kaç sene sonra çok daha büyük krizler ortaya çıkar."

-"TÜRKIYE SON 10 YILDA AVRUPA BIRLIĞI ÜYELERI IÇINDE EN HIZLI BÜYÜYEN ÜLKE OLDU"-

Yıldız, Türkiye'nin enerji kaynaklarının çeşitlendirilmesi için ciddi adımlar attığına dikkat çekerek, "Türkiye son 10 yılda Avrupa Birliği üyeleri ve OECD üyesi ülkeler içinde en hızlı büyüyen ülke oldu. Buna rağmen ihtiyacı olan enerjinin yüzde 90'ını ithal ediyor. 2023 yılında Türkiye'nin enerji ihtiyacı bugünkünün iki katına çıkacak. Bu yüzden Türkiye temiz nükleer ve yenilenebilir sürdürülebilir enerji çözümlerine yatırım yapmalı. Eğer Türkiye küresel ekonomide gücünü artırmak ve refahı sağlamak istiyorsa alternatif enerji yatırımlarına hız vermeli" diye konuştu.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Eid İnşaat Yönetim Kurulu Başkanı Yıldız. - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

  • Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz
    04:48 Şimşek: Harcamaları kontrol edecek ve kesintiye gideceğiz

    Hazine ve Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, harcamaları kontrol etmek ve kesintiye gitmek için çaba göstereceklerini belirtti. Şimşek, enflasyonu düşürmek, mali disiplini sağlamak ve yapısal reformları hayata geçirmek gibi hedeflerinin olduğunu ifade etti. Ayrıca, Türkiye'nin uluslararası yatırımcıların güvenini yeniden kazandığını ve ekonomide ilerleme kaydedildiğini söyledi.

  • Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı
    23:17 Kayseri'de Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton tohum dağıtıldı

    Kayseri'de düzenlenen törende, Tarım Arazilerinin Kullanımının Etkinleştirilmesi Projesi kapsamında çiftçilere 700 ton sertifikalı nohut, aspir, yeşil mercimek, sorgum sudan ve kuru fasulye tohumu dağıtıldı. Kayseri'nin tarım ve hayvancılıkta önemli bir noktada yer aldığı belirtilirken, proje kapsamında son 4 yılda 8 bin ton muhtelif tohum dağıtımı gerçekleştiği ve 400 bin dekar alanın tarımsal üretime kazandırıldığı ifade edildi.

  • TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti
    22:03 TİP İstanbul İl Örgütü, Asgari Ücret Artışı İçin Protesto Etti

    Türkiye İşçi Partisi (TİP) İstanbul İl Örgütü, hükümete gönderdiği açık mektupta asgari ücretin yılda bir kez artmasını isteyen Merkez Bankası Başkanı ve bu yıl asgari ücrete ikinci bir zam yapılmayacağını söyleyen Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan'ı Merkez Bankası önünde düzenlediği basın açıklamasıyla protesto etti. TİP üyeleri, Merkez Bankası Başkanı'nın hemen görevden alınmasını istedi.

  • Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı
    19:56 Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde Ayarlama ve Başlatma Safhası Başladı

    Akkuyu Nükleer AŞ Üretim ve İnşaat Organizasyon Direktör Yardımcısı Denis Radchenko, Akkuyu Nükleer Güç Santrali'nde (NGS) ayarlama ve başlatma safhasının santralin ömrü için çok önemli bir aşama olduğunu belirtti. Radchenko, birinci ünitede nükleerle ilgili binalarda ana inşaat çalışmalarının tamamlandığını ve şu anda ayarlama ve başlatma çalışmalarına kapsamlı olarak başladıklarını söyledi. Kontrollerin ardından sıcak ve soğuk deneme aşamasına geçileceğini belirten Radchenko, bu yılın sonuna kadar birinci ünitede ilk test elektrik enerjisini elde etmeyi planladıklarını ifade etti.

  • Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı
    19:34 Söğütlü OSB'de 40 firma ile sözleşme imzalandı

    Sakarya'nın Söğütlü ilçesinde kurulması planlanan karma organize sanayi bölgesinde yatırım yapmak isteyen 40 firma ile sözleşme yapıldı. Söğütlü Organize Sanayi Bölgesi (OSB) ön tahsis protokol toplantısı, Sakarya Ticaret ve Sanayi Odası (SATSO) meclis salonunda gerçekleştirildi. Toplantıda konuşan yetkililer, yatırımcıların seçimi konusunda titiz davrandıklarını ve Söğütlü OSB'nin şehrin ihracat hedeflerine katkı sağlayacağını belirtti. Yeni OSB'nin kurulmasında emeği geçenlere teşekkür edildi ve yatırımcı firmalarla ön sözleşme imzalandı.

  • Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı
    19:19 Van TSO, 'K' Türü Yetki Belgesi Verme Yetkisini Tekrar Aldı

    Van Ticaret ve Sanayi Odası (TSO) Başkanı Necdet Takva, Van'da her türlü yük taşımacılığı yapanlara 'K' Türü yetki belgesi verme yetkisini tekrar kazandıklarını açıkladı. Uzun süren çalışmalar sonucunda yetkinin geri alınmasıyla Van TSO'nun itibarının geri kazanılacağı ve kullanıcıların işlemlerinin kolaylaşacağı belirtildi.


Advertisement