Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı Sonrasında Yetiştiricilerin Ellerinde Kalan Kurbanlıkları Alacak - Son Dakika
Ekonomi

Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı Sonrasında Yetiştiricilerin Ellerinde Kalan Kurbanlıkları Alacak

Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı Sonrasında Yetiştiricilerin Ellerinde Kalan Kurbanlıkları Alacak

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, bayramdan sonra besicilerden büyükbaş hayvanlarını ilk defa canlı olarak satın alacak.

13.10.2013 18:43

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü, bayramdan sonra besicilerden büyükbaş hayvanlarını ilk defa canlı olarak satın alacak. Hayvan alım fiyatları 17 ekim Cuma günü açıklanacak.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürlüğü'nden yapılan yazılı açıklamaya göre, Kurban Bayramı sonrasında yetiştiricilerin elinde kalan kurbanlıkların değerinin altında satılmasını önlemek ve geri dönüş sürecindeki mali giderler konusunda sıkıntı yaşamalarının önüne geçmek amacıyla çalışma başlatıldı.

Önceki yıllarda Kurban Bayramı sonrasında üreticilerin elindeki kurbanlıkları karkas et olarak satın alan Kurum bu yıl yeni bir uygulama başlattı. Kurban pazarlarında satılamayan kurbanlıklar Kombina Müdürlükleri tarafından, 18 Ekim ile 02 Kasım tarihleri arasında, on beş gün süre ile fiziksel ve hayvan hastalıkları açısından muayeneleri yapılarak, yüzde 8 tokluk firesi düşülmek kaydıyla satın alınacak.

Et ve Süt Kurumu Genel Müdürü İsmail Kemaloğlu, Adana, Ağrı, Bingöl, Diyarbakır, Erzurum, Sakarya, Sincan, Van ve Yozgat'taki dokuz adet kombinada tüm hazırlıklarının tamamlandığını belirterek, "Yetiştiricilerimizin mağdur olmamaları için her türlü tedbir alındı" dedi. 18 Ekim Cuma gününden itibaren canlı büyükbaş hayvan alımlarını başlatacaklarını vurgulayan Kemaloğlu, kurbanlıkları elinde kalan yetiştiricilerin Et ve Süt Kurumu Kombinalarına başvurmalarının yeterli olacağını aktardı.

Canlı hayvan alım fiyatları ise 17 Ekim Perşembe günü açıklanacak.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Et ve Süt Kurumu Kurban Bayramı Sonrasında Yetiştiricilerin Ellerinde Kalan Kurbanlıkları Alacak - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement