Geçen Yıl En Çok Dikili Ağaç Alan Balcıoğulları'na Bakandan Ödül - Son Dakika
Ekonomi

Geçen Yıl En Çok Dikili Ağaç Alan Balcıoğulları'na Bakandan Ödül

Geçen Yıl En Çok Dikili Ağaç Alan Balcıoğulları\'na Bakandan Ödül

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü dolayısıyla Ankara'da ATO Kongre Merkezi'nde yapılan programda, 2012 yılında dikili ağaç ihalelerinde en çok ürün alan Balcıoğulları A.Ş.'ye plaket verildi.

23.03.2013 16:55

Dünya Ormancılık, Su ve Meteoroloji Günü dolayısıyla Ankara'da ATO Kongre Merkezi'nde yapılan programda, 2012 yılında dikili ağaç ihalelerinde en çok ürün alan Balcıoğulları A.Ş.'ye plaket verildi. Plaketini Orman ve Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu'dan alan Balcıoğulları A.Ş. Genel Müdürü Akın Balcıoğlu, ormanların ülke ekonomisi için önemli bir ekonomik değer olduğunu söyledi.

Törende konuşan Orman ve Su İşleri Bakanı Prof. Dr. Veysel Eroğlu, ormanların ülkenin akciğeri olduğunu ve küresel iklim değişikliği ile mücadelede en önemli unsur olduğunu söyledi. Dünyada orman varlığı ve odun serveti azalırken, Türkiye'de arttığını vurgulayan Eroğlu, 1972 yılında 936 milyon metreküplük bir odun serveti varken, bugün 1,5 milyar metreküp odun serveti bulunduğunu belirtti.

Bakan Eroğlu, orman ürünlerini işleyerek ekonomik değer haline getiren firmaların ekonomiye büyük katkı yaptığını ifade etti. Balcıoğlulları A.Ş.'nin 2012 yılında, 'dikili ağaç ihalelerinde' en çok ürünü alan firma olduğunu vurgulayan Bakan Eroğlu, "Artık biz ormanlarımızı kalkınmanın bir lokomotifi olarak kullanmak istiyoruz. Bunu da özel sektör kuruluşlarımızla birlikte yapacağız. Bu yöndeki çalışmalarımızda öncü rol üstlenen firmamızın Genel Müdürü Akın Balcıoğlu'na bu duygular ile teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Balcıoğulları A.Ş. Genel Müdürü Akın Balcıoğlu da törende yaptığı konuşmada, ormanların ekonomik bir değer olduğunun herkes tarafından bilinmesi gerektiğini söyledi. Balcıoğlulları olarak orman ürünlerini ekonomiye kazandırmaktan büyük onur duyduklarının altını çizen Akın Balcıoğlu, "Yeni yatırımlar ilke teknolojimizi sürekli yeniliyoruz. Kalite belgelerimiz ile piyasaya güven veriyoruz. Bu şekilde ülkemizin ve dünyanın önemli firmalarının tedarikçisi haline geldik. Sektördeki öncü rolümüzü bundan sonra da devam ettireceğiz. Bu ödül bizi yatırımlarımızı devam ettirmek için daha çok teşvik etti" diye konuştu.

(MŞ)

23.03.2013 16: 34: 25

TSI

NNNN - BURSA

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Geçen Yıl En Çok Dikili Ağaç Alan Balcıoğulları'na Bakandan Ödül - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement