Gündoğdu Başbakan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika
Ekonomi

Gündoğdu Başbakan'ı Ziyaret Etti

Gündoğdu Başbakan\'ı Ziyaret Etti

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ı ziyaret etti.

20.09.2012 16:54
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Memur-Sen ve Eğitim Bir-Sen Genel Başkanı Ahmet Gündoğdu, ziyarette eşit işe eşit ücret uygulaması için çıkarılan 666 sayılı Kanun Hükmünde Kararname'nin mağdur ettiği öğretmen ve öğretim elemanlarının sorunlarıyla, 4+4+4 yeni eğitim sisteminin uygulanması noktasındaki eksiklikler başta olmak üzere eğitimdeki diğer sorunları Başbakan Erdoğan'a iletti.

Ahmet Gündoğdu, yaklaşık iki saat süren toplantıda Başbakan Erdoğan'a eğitim çalışanlarının sorunlarıyla birlikte 4+4+4 yeni eğitim sisteminin hayata geçirilişinde yaşanan sorunları aktardı. Gündoğdu, velilerin tercihine bırakılması gereken okula başlama yaşının zorunluluk haline getirilmesi, özür grubu atamaları, İl emrinin kaldırılması, norm fazlası öğretmenler için gerekli adımların atılmaması, derslik ihtiyacı konusunda özellikle büyük illerde yeterli çalışmaların yapılmamış olmasından kaynaklanan sorunları Başbakan'a taşıdı.

Yeni eğitim sistemini uygulayacak olan öğretmenlerin moral ve motivasyonunun yüksek tutulmasının önemine değinen Gündoğdu, özür grubu atamalarında yaşanan sıkıntıları da dile getirerek öğretmenlerin aile bütünlüğünün mutlaka sağlanması gerektiğini belirtti. "Eğitimdeki çözüm önerilerimiz gecikmeli olarak hayata geçiriliyor, zamanında atılmayan adımlar yüzünden eğitimciler mağdur oluyor" diyen Gündoğdu, eğitimin paydaşlarının sürece dahil edildiği konularda çözümün daha çabuk yakalandığını, memnuniyet oranının arttığını, bu nedenle paydaşların çözüm adına önerilerinin zamanında dikkate alınması gerektiğine değindi.

Görüşmede 666 KHK sonrası öğretmen ve öğretim elemanları aleyhine oluşan tabloya dikkate çeken Genel Başkan Gündoğdu, toplu sözleşme sürecinde ısrarla üzerinde durdukları ancak çözüme kavuşturulamayan ek ödeme mağduriyetinin giderilmesini istedi.

Gündoğdu ayrıca, ek ödemeden faydalanamayan diğer kamu çalışanlarının mağduriyetinin yanı sıra sözleşmeli olup da kadroya geçirilmeyen kamu çalışanlarıyla 4/C'lilerin sorunlarını da Başbakan Erdoğan'a aktardı.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik ile Başbakanlık Müsteşarı Efkan Ala'nın da bulunduğu görüşmede Başbakan Erdoğan, sorunları not alarak çözümü için ilgili Bakanlarla görüşeceğini, iletilen sorunların farkında olduğunu, çözümü için paydaşların görüşlerinin önemli olduğunu dile getirdi.

Kaynak: TheLira.com

Son Dakika Ekonomi Gündoğdu Başbakan'ı Ziyaret Etti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement