Iğdır'a Uçakla İlk Başbakan Erdoğan İnecek - Son Dakika
Ekonomi

Iğdır'a Uçakla İlk Başbakan Erdoğan İnecek

Iğdır\'a Uçakla İlk Başbakan Erdoğan İnecek

Hasan Öymez / Arife Yıldız Ünal - Iğdır Valiliğince 1996 yılında inşaatına başlanan havalimanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 13 Temmuz Cuma günü açılacak.

11.07.2012 11:23

Hasan Öymez/ Arife Yıldız Ünal - Iğdır Valiliğince 1996 yılında inşaatına başlanan havalimanı, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın katılımıyla 13 Temmuz Cuma günü açılacak.

Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, AA muhabirine yaptığı açıklamada, 1996 yılında Iğdır Valiliğince inşaat çalışmalarına başlanan Iğdır Havalimanında, çalışmaların 2001 yılında durduğunu belirterek, havalimanının inşaat çalışmalarının 2010 yılında Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanlığı tarafından yeniden başlatıldığını söyledi.

Havalimanının, bölgenin stratejik konumu, ekonomik ve sosyal yapısı için de büyük öneme sahip olduğunu ifade eden Yıldırım, havalimanının Iğdır'ın dış ticaretini artıracağını kaydetti.

Iğdır'da şehir merkezine 18 kilometre mesafede olan Havalimanının, Iğdır- Kars karayolunun 15. kilometresinde Küllük Merası olarak anılan bölgede yer aldığını hatırlatan Yıldırım, "Bu havalimanı yaklaşık 2,5 milyon metrekarelik bir alan üzerine kurulu. Iğdır'ı hava köprüsüyle 50'ye yakın ilimize, dünyada havaalanı olan bütün şehirlere bağlayacak olan bu havalimanı da Iğdır'ın şanına, Iğdırlının şerefine yakışır büyüklükte olmalı dedik. Yıllık 500 bin yolcu kapasitesine sahip bir havalimanı yaptık. Bu kapasite, Iğdır'a bu haliyle de yeter, Iğdır dört kat büyüse de yeter" diye konuştu.

-"Iğdır'a yılda 65 milyon lira gelir getirecek"-

Bakan Yıldırım, havalimanının inşaatı süresince çok sayıda Iğdırlının istihdam edildiğini belirterek, havalimanının işletmeye açılması sonrasında da Iğdırlılara istihdam kapısı olmaya devam edeceğini söyledi.

Yıldırım, "Havalimanının inşaatı süresince yörenin ticaret hacmine yaklaşık 56 milyon lira katkı sağlandı, havalimanının işletmeye açılmasıyla ise her yıl yaklaşık 65 milyon lira katkı sağlamasını bekliyoruz" dedi.

Iğdır'ın iklimsel özelliklerine bağlı olarak yetiştirilen ihracata yönelik ürünlerin taşınmasının da daha kısa sürede sağlanacağını belirten Yıldırım, havalimanının hizmete başlaması ile sınır ticaretinin gelişeceğini ve dolayısıyla Iğdır'ın milli ekonomiye katkısının artacağını ifade etti.

Havalimanın komşu ülke sınırlarına yakın olması nedeniyle yolcu ve yük trafiğinde oluşacak artışın bölge ve ülke ekonomisine ek katkı sağlayacağını belirten Yıldırım, "Havalimanını eksiğini gediğini bırakmadık. Iğdırlı vatandaşlarımız havalimanına ulaşımda sıkıntısı çekmesin diye Iğdır Havaalanı yolunu sıcak asfalt kaplamalı bölünmüş yol haline getirdik" dedi.

Bakan Binali Yıldırım tarafından 12 Haziran 2010 tarihinde temeli atılan Iğdır Havalimanı'nın açılış töreni 13 Temmuzda yapılacak. Havalimanının açılışını Başbakan Recep Tayyip Erdoğan yapacak.

Yayıncı: Hamdi Ateş - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Iğdır'a Uçakla İlk Başbakan Erdoğan İnecek - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement