Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesindeki Tek Türk İstanbul Üniversitesi Oldu - Son Dakika
Ekonomi

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesindeki Tek Türk İstanbul Üniversitesi Oldu

Yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Shanghai Ranking Consultancy, 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2016'yı yayınladı. Listeye Türkiye'den sadece İstanbul Üniversitesi girebildi.

16.08.2016 09:32  Güncelleme: 09:57

Çin Jiao Tong Üniversitesi bünyesinde faaliyetlerini sürdüren, Şangay merkezli yükseköğretim derecelendirme kuruluşu Shanghai Ranking Consultancy, 'Dünyanın En İyi Üniversiteleri Sıralaması 2016'yı (ARWU) yayınladı. Listeye Türkiye'den sadece İstanbul Üniversitesi 401-500 sıra bandı ile girebildi.

HARVARD YİNE BİRİNCİ SIRADAYDI

Harvard Üniversitesi geçen yıl olduğu gibi zirvedeki konumunu korurken, Stanford ikinci ve Berkeley California Üniversitesi ise üçüncü sıraya yerleşti. İlk 500'de toplamda 137 üniversitesi listeye giren ABD, ülkeler sıralamasında en iyi performansı gösteren ülke oldu. Onu Birleşik Krallık 37 ve Japonya ise 16 yükseköğretim kurumu ile takip etti.

SADECE İSTANBUL ÜNİVERSİTESİ GİRDİ

Kıta Avrupası'nda en iyi performansı ise ilk 500'deki 8 üniversitesi ile İsviçre elde etti. Türkiye ise son sıradaki ülkeler arasında yer aldı. İlk 500'e Türkiye'den sadece İstanbul Üniversitesi 401-500 sıra bandı ile girdi.

4 KRİTERE BAKILDI

Üniversiteler eğitim-akademisyen kalitesi, araştırma etkisi ve akademik personel başına düşen performans gibi 4 kritere göre sıralandı.

Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesindeki Tek Türk İstanbul Üniversitesi Oldu
Kaynak: Hürriyet

Son Dakika Ekonomi Dünyanın En İyi Üniversiteleri Listesindeki Tek Türk İstanbul Üniversitesi Oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement