İngiliz Finans Devinden Türk Hisse Senedi Fonu - Son Dakika
Ekonomi

İngiliz Finans Devinden Türk Hisse Senedi Fonu

İngiliz Finans Devinden Türk Hisse Senedi Fonu

Dünyada 77,4 milyar dolarlık varlık yöneten Ashmore Investment, Türk Hisse Senetleri SICAV Fonu'nu piyasaya sürdü.

03.09.2013 11:06  Güncelleme: 11:09

GÖKHAN KURTARAN - Gelişmekte olan piyasalarda hisse senedi ve borçlanma araçlarının önde gelen uzman yöneticilerinden biri olan ve dünyada 77,4 milyar dolar değerinde varlık yöneten Ashmore Investment, Türk Hisse Senetleri SICAV Fonu'nu  (SICAV ATEF) piyasaya sürdü.

AA muhabirinin konuya ilişkin sorularını cevaplayan Ashmore Portföy'ün Üst Yöneticisi Didem Gordon, SICAV ATEF'in küresel kurumsal ve bireysel yatırımcılara Türkiye sermaye piyasalarında uzun vadeli yatırım perspektifiyle sermaye büyümesi için fırsat sunduğunu ifade etti.

Türkiye'nin ekonomik verilerinin son derece cazip bir yatırım önerisi ortaya koyduğuna işaret eden Gordon, "Türkiye'nin genç bir nüfusu var, ekonomisi ve mali performansı güçlü. Temel analiz ve araştırmaya dayalı olarak aktif bir şekilde yönettiğimiz  Ashmore'un Türk Hisse Senetleri SICAV Fonu yurtdışındaki yatırımcılara, Türk hisse senetlerine iyi çeşitlendirilmiş bir portföy ile yatırım yapma imkanı sağlayacak" dedi.

Fonun yapısına ilişkin bilgi veren Gordon,  ağırlıklı olarak Türk hisse senetlerine ve hisse senedi bazlı enstrümanlara yatırım yapan açık uçlu bir araç olduğunu belirterek, Ashmore'un global olarak yönettiği fonların, 1987'den bu yana Türk hisse senedi piyasasında belli başlı yatırımcılarından biri olduğunu ifade etti.

"Fonlara ilgi var"

Konuya ilişkin görüşlerini paylaşan Ashmore'un Global Dağıtım Başkanı Christoph Hofmann da, "Çok büyük fonlara sahip yatırımcılardan, gelişmekte olan bazı piyasalara önemli bir ilgi olduğuna şahit olmaktayız. Yeni kurduğumuz Ashmore Türk Hisse senetleri SICAV fonu, Ashmore'un mevcut bölgesel ve ülke fonları yelpazesine önemli bir strateji olarak ekleniyor" dedi.

Günlük işlem gören UCITS IV Lüksemburg kayıtlı açık uçlu bir fon olan SICAV Türk Hisse Senetleri Fonu, Avusturya, Almanya, Lüksemburg, İsviçre ve ABD'de satış için kayıtlı olacağı ve pay gruplarının da ABD doları, Avro ve İngiliz Sterlini ve diğer para birimlerinde olacak. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İngiliz Finans Devinden Türk Hisse Senedi Fonu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement