Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde, 20 köyde yaklaşık 4 bin tarım işçisinin çalıştığı hasatta toplanan biberler, fabrikalarda işlendikten sonra birçok Avrupa ülkesine ihraç ediliyor.
İslahiye'de yaklaşık 4 bin tarım işçisinin ekmek kapısı haline gelen kırmızı biberin hasadı başladı. Bölge halkının 'kırmızı altın' diye adlandırdığı biberler, İslahiye'deki fabrikalarda işlendikten sonra Almanya, Avusturya ve Hollanda başta olmak üzere, Türklerin yoğun olarak bulunan birçok Avrupa ülkesine ihraç edilerek ülke ekonomisine katkı sağlanıyor.
İlçe Ziraat Odası Başkanı Mehmet Köse, 20 köyde yaklaşık 20 bin dönüm arazide ekili olan biberler ile ilgili 15-20 bin ton arasında hasat beklediklerini söyledi. Köse, "Bu yıl Ortaklı, Yesemek, Yeşilova, Şahmaran, Akınyolu, Çubuk, Yelliburun, Karakaya köyleri olmak üzere yaklaşık 20 köyde biber hasadı başladı. Rekoltede istenilen kadar olmasa da 15-20 bin ton arasında bir hasat bekliyoruz. Biberin kilo fiyatının geçtiğimiz oranla düşük. Yaş biber geçen yıl 1 lira 60 kuruş olan fiyatı bu yıl 1 lira 30 kuruş. Fiyatın geçtiğimiz yıla oranla düşük olmasının nedeni ise ithal biberlerin olması. Bölgenin coğrafik durumu, havası, rüzgarı, toprağı diğer yörelerden çok farklı. Kırmızı biber hem iç pazarda hem de dış pazarda tüketilen bir ürün olduğundan, gerekli altyapı çalışmaları yapılırsa ülkemiz dünyada kırmızı biber üretiminde söz sahibi olur" diye konuştu. - Gaziantep
Son Dakika › Ekonomi › İslahiye'de 'Kırmızı Altın' Hasadı Başladı - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.
Sizin düşünceleriniz neler ?