İsmmmo Başkanı Arıkan: Gazzedeki Saldırı ve Dram Artık Bitmeli - Son Dakika
Ekonomi

İsmmmo Başkanı Arıkan: Gazzedeki Saldırı ve Dram Artık Bitmeli

İSMMMO Başkanı Arıkan, İsrail'in Gazze saldırılarının uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini belirterek, herkesi beraberlik ve dayanışma ruhuna çağırdı.

22.07.2014 11:27  Güncelleme: 11:24
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

İstanbul Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler Odası (İSMMMO) Başkanı Yahya Arıkan, İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırılarının Ortadoğu'da uluslararası hukuku açıkça ihlal ettiğini belirterek, barış yanlılarını birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde, ortak bir tavır ve duruş sergilemeye çağırdı. Arıkan, Gazze'deki saldırı ve dram hızla sonlandırılması gerektiğini vurguladı.

İSMMMO Başkanı Yahya Arıkan yaptığı yazılı açıklamada İsrail'in Gazze'de Filistin halkına yönelik saldırılarının sürmesinin, savaş ortamında özellikle çocuk ve kadınlar başta olmak üzere olaya taraf olmayan sivil can kayıplarının yaşanması nedeniyle büyük bir kaygı ve üzüntü içinde olduklarını bildirdi. Bu saldırının Ortadoğu'nun kalbinde barışa yönelik yaklaşımlara zarar verdiğini ifade eden Arıkan, "Ne yazık ki, Filistin sorunu çözülmediği sürece Ortadoğu'da savaş ve çatışma ortamının devam edeceği anlaşılmaktadır. Biliyoruz ki, bugün herhangi bir coğrafyada, tek bir halkın bile temel hak ve özgürlükleri yerle bir edilip buna da seyirci kalınırsa, yarın tüm dünyada barış ve demokrasi sorgulanır hale gelir" dedi.

-ORTAK TAVIR ÇAĞRISI-

Arıkan, Ortadoğu'da uluslararası hukuku açıkça ihlal eden bu saldırılara karşı, barış yanlılarını birlik, beraberlik ve dayanışma ruhu içerisinde, ortak bir tavır ve duruş sergilemeye çağırdı. Arıkan açıklamalarına şöyle devam etti:

"Halen abluka altında yaşamlarını sürdürmeye çalışan, adeta açık hava hapishanesine dönüşen bir coğrafyada Filistin halkına yapılan bu saldırılarda daha kaç çocuk yaşamını yitirdiğinde çatışma bitecektir? Bu nedenle Gazze'deki saldırı ve dram hızla sonlandırılmalıdır."

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi İsmmmo Başkanı Arıkan: Gazzedeki Saldırı ve Dram Artık Bitmeli - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement