İstanbul'u bırakıp Hatay'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor - Son Dakika
Ekonomi

İstanbul'u bırakıp Hatay'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor

İstanbul'da özel bir firmada tekstil mühendisi olarak çalışan ancak büyük şehir hayatından sıkılarak memleketi Hatay'a yerleşen Tuğçe Duman, eşiyle birlikte bodrum katta ipek böceği yetiştirmeye başladı. Duman, doğal bir ortamda yaşamaktan dolayı mutlu olduğunu ve ipek böcekçiliğinin 3 nesildir aile mesleği olduğunu ifade etti.

19.05.2021 11:04  Güncelleme: 19:41

Üniversiteden mezun olduktan sonra İstanbul'a yerleşen ve burada özel bir firmada tekstil mühendisi olarak çalışan Tuğçe Duman, bir süre sonra büyük şehir hayatından sıkılarak, ailesinin yaşadığı Hatay'a döndü. Burada ne meslek yapacağını fazla düşünmeyen Duman, hayatını birleştirdiği Mehmet Yağız Pedük ile Defne ilçesindeki evlerinin bodrum katında aile mesleği olan ipek böceği yetiştirmeye başladı.

İstanbul'u bırakıp Hatay'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor

YILDA 500 KİLOGRAMIN ÜZERİNDE ÜRETİM HEDEFLİYORLAR

Dut bahçesinde yaprak toplayıp evlerinin bodrum kısmında yetiştirdikleri ipek böceklerini besleyen Pedük çifti, itina ile baktıkları böceklerin ipeğinden ürettikleri şal, atkı, kravat gibi ürünleri yurt içinde pazarlıyor. Hatay'da doğa ile içi içe yaşama imkanı bulan çiftin hedefi, yılda 500 kilogramdan fazla ipek üretip ürüne dönüştürerek satmak.

İstanbul'u bırakıp Hatay'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor

"İSTANBUL'DA YAŞAM ÇOK STRESLİ"

Tuğçe Duman Pedük, İstanbul gibi stresli bir yerde yaşamanın kendilerini çok mutsuz ettiğini ve bu yüzden küçük bir şehre yerleşme kararı aldıklarını söyledi.

Doğup büyüdüğü memleketinde eşiyle ipek böceği yetiştiriciliği yapmaktan büyük bir zevk aldığını anlatan Pedük, büyük şehir yaşamından bıkan herkese mutlu oldukları yerde yaşamalarını tavsiyesinde bulundu.İstanbul'dan eşiyle Hatay'a gelen 27 yaşındaki Mehmet Yağız Pedük ise büyük şehirde yaşayan herkesin içinde bir kaçma isteği olduğuna inandığını söyledi.

İstanbul'u bırakıp Hatay'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor

"ŞU AN TAM İPEK BÖCEĞİ DÖNEMİNDEYİZ"

Ailesinin de Hatay'da yaşadığını, bu yüzden oraya taşındıklarını belirten 23 yaşındaki Tuğçe Duman, "Benim ailem uzun yıllardır ipek üretimi yaptığı için küçüklükten bu yana işin içerisindeyim. Bu sebeple tekstil mühendisliği bölümünü bitirdim. Kendimi geliştirmek adına İstanbul'a gittim ve moda tasarımı eğitimi aldım ancak hiçbiri beni istediğim yere götüremedi. Hayatım çok sabitti zaten büyük şehrin sorunlarından sanırım bahsetmeme gerek yok, hele ki küçük ve ferah bir yerde büyüdüyseniz bu çok büyük bir sıkıntı. 3 sene kadar İstanbul'da kaldım orada evlendim ve 3-4 ay sonra eşimi de kandırıp ailemin yanına döndüm. Burada kaldığım yerden işime devam ediyorum. Şu an tam ipek böceği besi dönemindeyiz, sabah eşimle uyandığımızda ilk işimiz yavrularımızı beslemek oluyor, onlarla uğraşıyoruz, çocuğa bakar gibi ipek böceklerimize bakıyoruz" dedi.

İstanbul\'u bırakıp Hatay\'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor
Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İstanbul'u bırakıp Hatay'a yerleşti! Şimdi bodrum katta ipek böceği yetiştiriyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (1)

  • Tf: Hatay 0 0 Yanıtla

Advertisement