İTO Mayıs Ayı Toplantısı - Son Dakika
Ekonomi

İTO Mayıs Ayı Toplantısı

İTO Mayıs Ayı Toplantısı

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, başkan olarak yaptığı son meclis konuşmasında yönetim kurulu başkanlığı için İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ı desteklediğini açıkladı.

09.05.2013 12:26

İstanbul Ticaret Odası (İTO) Yönetim Kurulu Başkanı Murat Yalçıntaş, başkan olarak yaptığı son meclis konuşmasında yönetim kurulu başkanlığı için İTO Meclis Başkanı İbrahim Çağlar'ı desteklediğini açıkladı.

Yalçıntaş, yönetim kurulu başkanlığının son meclis konuşmasında icraatlarını anlattı. Meclis üyelerinden helallik isteyen Yalçıntaş, 22 Mayıs'taki İTO yönetim kurulu seçimlerine ilişkin Meclis Başkanı Çağlar'ı desteklediğini belirtti.

Yalçıntaş, "Muhtelif arkadaşlarımız adaylıklarını açıkladı. Ben bu adaylıklar arasında sayın İbrahim Çağlar başkanımızın da aday olduğunu biliyorum. Kendisini tebrik ediyorum, başarılar diliyorum ve tüm kalbimle, yüreğimle, gönlümle de kendisini desteklediğimi açıklıyorum" dedi.

İTO Başkanlığı süresince makam ve mevkilerin geçici olduğunun bilincinde olarak davrandığını anlatan Yalçıntaş, "Vicdanımla hesaplaşmadan aldığım, kalben onaylamadığım hiçbir kararım olmadı. Üstad Necip Fazıl'ın ifadesiyle sonunda

'eyvah' diyeceğim hiçbir işe, o işin başında 'eyvallah' demedim" diye konuştu.

İTO'nun bütün bileşenleriyle başarılı bir performans sergilediğini söyleyen Yalçıntaş, "Meclis üyelerimizle, yönetim kurulumla ve tüm İTO ailesiyle el ele, gönül gönüle bir hizmet yarışı gerçekleştirdik. Üyesine, Türkiye ekonomisine ve toplumsal yaşama katkı sağlayan bir örgüt olduk" değerlendirmesini yaptı.

Üyelerini küresel ekonominin aktörü yapmak için çalıştıklarını aktaran Yalçıntaş, 8 yıl içinde 200'e yakın uluslararası fuar ve sergi katılımını organize ettiklerini, fuarlara 12 bin Türk iş adamını götürdüklerini dile getirdi.

Yalçıntaş, şunları kaydetti:

"Türk ürünlerini 150 bin metre karelik alanda sergileyerek, dünya piyasalarında görücüye çıkardık. Yine 8 yıl içinde İTO'yu üyelerinin ortak akılda buluştuğu bir çatı yaptık. Bunun için 10 bin meslek komitesi toplantısı, 250 zümre toplantısı gerçekleştirildi ayrıca 800'ü aşkın seminer ve panel gibi toplantı düzenledik. Sektörün ve İstanbul'un nabzını bine yakın sektörel araştırma ve prestij kitapla tuttuk.

AB ülkeleriyle ticaretimizdeki vize sorununu, iş adamları için kolay vize anlaşmalarıyla çözmeye çalıştık. Bu amaçla Fransa, İtalya, Hollanda, Malta, Slovakya ve İsveç gibi ülkelerle Vize Kolaylaştırma Anlaşmaları imzaladık.

Bana hakları geçenler olabilir. Kendilerine haksızlık ettiğimi düşünenler olabilir. Onlara inancımızın bize emrettiği şekilde sesleniyorum; kimin bende bir alacağı varsa gelsin alsın, kimin sırtına vurduysam işte sırtım, gelsin vursun. Bana hakkınızı helal edin, ben sizlere tüm haklarımı helal ediyorum."

Bu arada Yalçıntaş'ın konuşmasının ardından Meclis Başkanı Çağlar'ın bütün meclis üyeleri adına Yalçıntaş'ı kucaklaması ise üyelerden yoğun alkış aldı. - İSTANBUL

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi İTO Mayıs Ayı Toplantısı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement