Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Kadir Gecesi'ne hazırlanırken Filistin'de, Suriye'de ve Irak'ta meydana gelen olayların yürekleri kanattığını belirterek, "Filistin'deki zalimliklerin, genç, yaşlı çoluk çocuk demeden yapılan katliamların bir an evvel son bulması temel arzumuzdur" ifadelerini kullandı.
Işık, Kadir Gecesi dolayısıyla yayımladığı mesajında, mübarek gecelerin insanları birbirine yaklaştırdığını ve yardımlaşma, kardeşlik duyguları ile maneviyatı artırdığını bildirdi.
Ramazan'ın kutsal ikliminde bin aydan daha hayırlı olan Kadir Gecesi'ne hazırlanırken Filistin'de, Suriye'de ve Irak'ta meydana gelen olayların, yürekleri kanattığını belirten Işık, şunları kaydetti:
"Filistin'deki zalimliklerin, genç, yaşlı çoluk çocuk demeden yapılan katliamların bir an evvel son bulması temel arzumuzdur. Türkiye bunun için büyük bir sorumluluk duygusuyla elinden geleni yapmakta, İsrail'in katliamları durdurması için çaba sarf etmektedir. Biz içeride ve dışarıda huzur ve istikrarın adalet ve hakkaniyetin hakim olması için elimizden gelen gayreti göstermeye devam edeceğiz. Yakaladığımız istikrarı, kalkınma ve gelişme ivmesini, demokrasi ve ekonomimizdeki gelişmeleri sürdüreceğiz. Güçlü bir Türkiye, bölgesinde barış ve istikrarın da garantisidir. Birlik ve beraberliğimiz, içeride yakaladığımız istikrar bizim en büyük güç kaynağımızdır. Bunu sürdürmek zorundayız. Ekonomi ve demokrasimizde ortaya konulan olumlu tablo, ilerisi için de bize güç vermektedir."
"Her zamankinden daha güçlü bir demokrasi ve ekonomiye sahibiz"
Türkiye'nin, günümüzde her zamankinden daha güçlü bir demokrasi ve ekonomiye sahip olduğunu belirten Işık, Türkiye'nin büyük bir potansiyeli olduğuna inandıklarını bildirdi.
Bakan Fikri Işık, açıklamasını şöyle tamamladı:
"Genç nüfusumuz, büyük tarihi ve kültürel birikimlerimiz, son dönemde bilimde, sanayide, ekonomide ve diğer alanlarda elde ettiğimiz başarılar geleceğe olan inancımızı da artırıyor. Daha parlak ve güzel günleri, 2023 yılında dünyanın ilk 10 ekonomisi arasında yer alacak Türkiye'yi el birliğiyle inşa etmeye devam edeceğiz. Tüm milletimize ve İslam dünyasına huzur, coşku ve maneviyat dolu bir Kadir Gecesi temenni ediyorum. Bu ulvi gecenin barış, kardeşlik ve dayanışmanın artmasına, yeryüzünde barış ve istikrarın hakim olmasına vesile olmasını diliyorum. Aziz milletimizin ve İslam dünyasının Mübarek Kadir Gecelerini tebrik ediyor, tüm vatandaşlarımıza sevgi ve selamlarımı iletiyorum." - Ankara
Son Dakika › Ekonomi › Kadir Gecesi - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.