Kangal'da Çiftçilere İndirimli Tohumluk Buğday İmkanı - Son Dakika
Ekonomi

Kangal'da Çiftçilere İndirimli Tohumluk Buğday İmkanı

Kangal\'da Çiftçilere İndirimli Tohumluk Buğday İmkanı

Sivas'ın Kangal ilçesinde, çiftçilerin indirimli tohumluk buğday alması için Kangal Ziraat Odası tarafından bir protokol imzalandı. Protokol kapsamında çiftçilere uygun fiyatlarla 1200 ton buğday tohumu temin edilecek. Ayrıca, sıfır faizli ve 4-5 ay vadeli satışlar da bankalarla yapılan anlaşmalar doğrultusunda devam edecek. Kangal Ziraat Odası Tarım Marketi'nde satışa sunulan tohumluklar, bölgeye uyumlu ve hastalıklara karşı dirençli olarak seçilen tohumlar arasından seçilmektedir.

19.10.2023 12:28
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Sivas'ın Kangal ilçesinde çiftçilerin indirimli tohumluk buğday alması için protokol imzalandı.

Kangal Ziraat Odasından yapılan açıklamaya göre, protokol imza törenine, Kangal Ziraat Odası Başkanı Basri Çoban ve anlaşma sağlanan firma yetkilisi Nurdoğan Zengin katıldı.

İmza törenin ardından konuşan Çoban, çiftçilere fayda sağlayacak çalışmalar yapmaya devam ettiklerini belirtti.

Bu kapsamda çiftçilerin 1200 ton buğday tohumunu uygun fiyattan temin edeceğini aktaran Çoban, "Anlaşmamızı gerçekleştirdik ve odamızdan tohumluk talep eden çiftçilerimizin kapılarına kadar bırakıyoruz. Bankalarla yaptığımız anlaşmalar doğrultusunda da sıfır faizli 4-5 ay vadeli satışlarımız devam etmektedir." ifadesini kullandı.

Kangal Ziraat Odası Tarım Marketi'nde satışa sundukları tüm tohumlukların deneme ekimlerini yaptıklarını aktaran Çoban, şunları kaydetti:

"Bölgemize uyumlu tohumlar seçiyoruz. Şu an satışa çıkardığımız tohumlukları 2 yıl bölgemizde ektik ve denedik. Kuraklığa dayanıklı, yüksek verimli, hastalıklara karşı dirençli ve özellikle pas hastalığına karşı da direnci olan bir tohum türüdür. Deneme yapmadan çiftçilerimize tohumluk satışına sıcak bakmıyoruz. Çünkü ürünü test etmemiz, verimi ve hastalıklara karşı direncini görmemiz gerekiyor."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Kangal'da Çiftçilere İndirimli Tohumluk Buğday İmkanı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement