Karsan, Bükreş Belediyesi'nin Açtığı 1,17 Milyar TL'lik Elektrikli Otobüs İhalesini Kazandı - Son Dakika
Ekonomi

Karsan, Bükreş Belediyesi'nin Açtığı 1,17 Milyar TL'lik Elektrikli Otobüs İhalesini Kazandı

Karsan, Bükreş Belediyesi\'nin Açtığı 1,17 Milyar TL\'lik Elektrikli Otobüs İhalesini Kazandı

Hafif ve ağır ticari araç üretimi yapan otomotiv şirketi Karsan, Romanya Bükreş Belediyesi'nin açtığı 1,17 milyar TL'lik elektrikli otobüs ihalesini kazandı.

19.12.2022 12:26  Güncelleme: 12:30

Hafif ve ağır ticari araç üretimi yapan otomotiv şirketi Karsan, Romanya Bükreş Belediyesi'nin açtığı 1,17 milyar TL'lik elektrikli otobüs ihalesini kazandı.

Karsan, Kamuyu Aydınlatma Platformu'na (KAP) yaptığı açıklamada; Romanya Bükreş Belediyesi'nin açtığı 100 adet 12 metre elektrikli otobüs ve şarj, ünitesi alımı, gerekli şarj altyapısının sağlanması, garaj yönetimi ve bakımı ihalesini kazandığını bildirdi.

Karsan'dan yapılan açıklamada, "Şirketimiz ihale kazananı olarak bildirilmiş olup, ilgili mevzuatta öngörülen prosedür ve süreçlerin tamamlanması sonucunda sözleşme imzalanacaktır" bilgisi paylaşıldı.

Açıklamada, toplam ihale bedelinin KDV hariç 293 milyon Rumen leyi (RON) tutarında olduğu, elektrikli otobüs teslimatlarının 2023 yılı 4. çeyreğinde tamamlanmasının öngörüldüğü belirtildi. Açıklamada ayrıca bu bedelin 16 Aralık 2022 tarihinde Merkez Bankası döviz alış kuru ile TL'ye çevrildiği de aktarıldı. İhalenin TL karşılığı ise 1,17 milyar TL olarak hesaplandı.

Kaynak: ANKA

Son Dakika Ekonomi Karsan, Bükreş Belediyesi'nin Açtığı 1,17 Milyar TL'lik Elektrikli Otobüs İhalesini Kazandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement