Moody's'ten 17 Bankaya Uyarı - Son Dakika
Ekonomi

Moody's'ten 17 Bankaya Uyarı

Moody\'s\'ten 17 Bankaya Uyarı

Moody's, 17 banka ve finansal kuruluşun kredi notlarını olası indirim için izlemeye aldı.

16.02.2012 15:12

Uluslararası kredi derecelendirme kuruluşu Moody's, küresel sermaye piyasalarında faaliyet gösteren 17 banka ve finansal kuruluşun kredi notlarını olası indirim için izlemeye aldığı bildirildi.

Moody's yaptığı açıklamada, "sermaye piyasaları şirketlerinin, daha kırılgan fonlama koşulları, geniş kredi faiz farkları, artan düzenleyici kurallar ve daha zorlu faaliyet koşulları gibi güçlüklerle mücadele ettiğini" belirti.

Kuruluş, "Güven, karşılıklı bağlılık ve risk belirsizliği gibi doğal kırılganlıklarla birlikte bu zorlukların, finansal kuruluşların uzun vadeli karlılığını ve büyüme görünümlerini zayıflattığına" işaret etti.

Moody's'in kredi notlarını olası indirim için izlemeye aldığı finansal kuruluşların 9'unun merkezi Avrupa'da bulunuyor.

İsviçreli UBS ve Credit Suisse ve Amerikalı Morgan Stanley'in kredi notlarını üç kademe indirebileceğini belirten Moody's, Amerikalı Goldman Sachs, JPMorgan Chase ve Citigroup ile Alman Deutsche Bank'ın kredi notlarını iki kademe düşürebileceği uyarısında bulundu.

İngiliz Barclays, HSBC, Fransız BNP Paribas, Credit Agricole, Avustralyalı Macquarie Group ve Kanadalı Royal Bank of Canada'nın kredi notlarının iki kademe, Amerikalı Bank of America, Japon Nomura Holding, İngiliz Royal Bank of Scotland ve Fransız Societe Generale'in kredi notlarının da birer kademe indirilebileceği kaydedildi.

Moody's'in, kredi notlarını gözden geçirme sürecinde, müşterilerin güven duyarlılığı, risk yönetimi ve yönetim güçlüklerinin yanı sıra yüksek seviyeli karşılıklı bağlılık ve belirsizliği kapsayan küresel yatırım bankacılığındaki iş modellerindeki yapısal kırılganlıkları gözönüne alacağı belirtildi.

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Moody's'ten 17 Bankaya Uyarı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement