Özel Haber) Etibor'dan "Borlu Deterjan" - Son Dakika
Ekonomi

Özel Haber) Etibor'dan "Borlu Deterjan"

Özel Haber) Etibor\'dan "Borlu Deterjan"

Borun kullanım alanların geliştirilmesi maksadıyla yürütülen Ar-Ge çalışmaları çerçevesinde Etibor Genel Müdürlüğü ‘bor katkılı deterjan’ projesini başarıyla tamamladı.

17.01.2014 10:14

Borun kullanım alanların geliştirilmesi maksadıyla yürütülen Ar-Ge çalışmaları çerçevesinde Etibor Genel Müdürlüğü 'bor katkılı deterjan' projesini başarıyla tamamladı.

Teknoloji Geliştirme Dairesi Başkanlığı laboratuvarında borlu deterjan imal edildi. Yapılan çalışmalar neticesinde, leke çıkarma ve hijyen dalında piyasadaki çamaşır deterjanlarıyla rekabet edebilecek, insan sağlığı ve çevreye hassas, bor esaslı tamamen doğal deterjan yapıldı. Deterjana 'Eti Matik Borlu Deterjan' adı verildi.

Borlu deterjan, Ege Üniversitesi TEKAUM Merkezi Deney Laboratuvarlarında piyasanın en iyileri olarak kabul edilen deterjanlar ile 8 farklı kategoride performans mukayesesine tabi tutuldu. Yapılan testlerde piyasadaki referans kabul edilebilecek en iyi deterjan kadar olumlu sonuçlar elde edildi.

HASTANEDE DE TEST EDİLDİ

Borlu deterjanın Ankara Zübeyde Hanım Kadın Doğum Hastanesi'nde de test için kullanıldı. Hastanenin kirli çamaşırlarında yapılan performans testlerinde kan çözücü veya diğer ilave katkı maddeleri kullanılmadan Eti Matik'in tek başına temizlemede yeterli olduğu ispatlandı. Diğer yandan Ankara'da günde ortalama 80 ton çamaşır yıkayan Laundry Group tesislerinde Türkiye'nin dört bir yanından gelen hastane, misafirhane, otel, restoran çamaşırları da Eti Matik borlu deterjan ile yıkanarak performans testi yapıldı. Her leke ve çamaşır türü için isteğe göre çamaşır suyu, kan çözücü, yumuşatıcı gibi farklı maksatla kullanılan Eti Matik borlu deterjan, hiçbir katkı maddesi ilave edilmeden tek başına istenen temizliği sağladı. - BALIKESİR

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Özel Haber) Etibor'dan 'Borlu Deterjan' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement