Prensin İştahı Kabardı Hamdi Et'e Akrabayla Japonya Yolu Göründü - Son Dakika
Ekonomi

Prensin İştahı Kabardı Hamdi Et'e Akrabayla Japonya Yolu Göründü

Prensin İştahı Kabardı Hamdi Et\'e Akrabayla Japonya Yolu Göründü

40 Yıllık Hamdi Et Lokantası, Japon Prensi Mikasanomia'nın İştahını Kabartınca, Çareyi 'Holding'leşmede Buldu.

28.04.2008 02:25

40 yıllık Hamdi Et Lokantası, Japon Prensi Mikasanomia’nın iştahını kabartınca, çareyi ’holding’leşmede buldu.

Japon turistlerin akınına uğrayıp 4 Japon dergiye peş peşe haber olduktan sonra Japonya’da restoran açma kararı alan kurucu Hamdi Arpacı ile oğlu Şevket Arpacı restoranın yüzde 97’lik hissesini akrabaları ve Dilek Holding’in patronu İskender Dilek’e sattı.

40 yıla yakın süredir Eminönü’nde faaliyet gösteren Hamdi Et restoranı Japon Prensi Mikasanomia’nın iştahını kabartınca, çareyi ’holding’leşmede buldu. Japon turistlerin akınına uğrayıp 4 Japon dergiye peş peşe haber olduktan sonra Japonya’da restoran açma kararı alan kurucu Hamdi Arpacı ile oğlu Şevket Arpacı restoranın yüzde 97’lik hissesini akrabaları ve Çeşme’deki Shereton Oteli’nin sahibi olan Dilek Holding’in patronu İskender Dilek’e sattı. Bu yolla yurtdışında daha fazla şansları olacağına inanan baba ve oğul yönetimi hálá kendileri götürüyor. Şevket Arpacı, 2010’dan sonra Japonya’nın ardından İspanya’ya da açılacaklarına dikkat çekiyor.

HOLDİNGLE AÇILIRIZ: Japon kültürüne göre Prensin zevklerinin büyük saygı gördüğünü belirten Şevket Arpacı, "Bu gelenek sonucunda da restorantımızda birkaç kez yemek yiyen ve anı defterimize de not bırakan Prens Mikasanomia’nın ardından Japon turist müşterilerimizin sayısı bir anda fırladı. Japonya’da tanınır bir marka haline geldik. Bunu avantaja çevirebilmek için orada restoran açmak konusu hep gündemimizdeydi. Ancak bir holding çatısı altında daha güçlü olacağımız düşüncesiyle satışı gerçekleştirdik" dedi.

2010’A KADAR TÜRKİYE: Amerikalı Food & Wine dergisinin de en iyi lokantaları arasında gösterdiği Hamdi’nin hiçbir sıkıntı içinde olmadığını, gıda fiyatlarındaki artışın da cirolarında herhangi bir sorun yaratmadığını belirten Arpacı şunları söyledi: "Bunu satıştan çok bir birleşme gibi düşünün. Bizimkisi sadece kurumsallaşma çabasından ibaret. İstanbul’un Kültür Başkenti olacağı 2010 yılına kadar İstanbul’a ve Türkiye’ye, ardından da yurt dışına açılacağız."

BAKLAVACI DA GELİYOR: Bu yıl Çeşme Sheraton’da sezonun kapanmasının ardından ortaklarıyla İstanbul’da nasıl bir yatırım yapabileceklerini tartışacaklarını dile getiren Arpacı şöyle devam etti, "Burada Eminönü’ndeki restoranımızın yanına yine kendi adımızla bir baklavacı, bir de İtalyan restoranı açacağız. Çeşme Sheraton’da faaliyet göstermeyi daha önce denedik. ancak yazın kebap çok tüketilmiyor. Bu nedenle bu konuda henüz verilmiş bir karar yok."

CİROSU 5 MİLYON YTL: Yeni yönetim ile sermayelerini güçlendireceklerini söyleyen Arpacı konuşmasını şöyle sürdürdü: "Ekonomik gücümüzün artmasını istiyoruz. 2006 yılını 5 milyon YTL’lik ciro ile kapatmıştık. İşlerimizin büyümesi için bu gibi yatırımlar yaparak işletmenin ve markanın önünü açmayı amaçlıyoruz" dedi.

Süleyman Demirel uğramadan geçmiyor

HAMDİ’ye olan ilginin Japon prensi ile sınırlı kalmadığını belirten Arpacı Ankara’da yaşayan Dokuzuncu Cumhurbaşkanı Süleyman Demirel’in de müdavimleri arasında bulunduğunu belirtiyor. Hamdi Restoran’ın ziyaretçileri arasında yer alan diğer isimler ise şöyle: TMSF Başkanı Ahmet Ertürk, Doğuş Holding’in patronu Ferit Şahenk, İstanbul Valisi Muammer Güler, İstanbul Emniyet Müdürü Celalettin Cerrah, sanatçı Kenan İmirzalıoğlu, Kadir İnanır.

Tezgahı açtı

5 kata çıktı

İSTANBUL’a ilk geldiğinde Yeni Camii’nin yanından bulunan otoparkın köşesinde tezgah açan Hamdi Arpacı, küçük bir ızgara ile yedi yıl boyunca esnafa kebaplar tattırdı. Bu yıllar içinde ünü artan Arpacı yine aynı bölgede halen hizmet verilen binanın ilk katını alarak Hamdi Et Lokantası’nı kurdu. İlerleyen zamanda tek katın kapasitesinin müşterilere yetmemesi sonucunda bina beş kat da sahip olarak konuk ağırlama kapasitesini artırdı.

Ayşegül

AKYARLI GÜVEN

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Prensin İştahı Kabardı Hamdi Et'e Akrabayla Japonya Yolu Göründü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement