Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele 7. Global Kongresi - Son Dakika
Ekonomi

Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele 7. Global Kongresi

Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele 7. Global Kongresi

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, etkili bir fikri ve sınai mülkiyet politikasının sürdürülmesi konusundaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.

13.03.2013 11:05

Gümrük ve Ticaret Bakanı Hayati Yazıcı, etkili bir fikri ve sınai mülkiyet politikasının sürdürülmesi konusundaki çalışmaların kararlılıkla sürdürüldüğünü bildirdi.

Yazıcı, yaptığı açıklamada, sahte ve korsan ürünlerin yasadışı ticaretinin önlenmesinde giderek artan sorunların tartışılması ve politika önerileri üretilmesi amacıyla, 2004 yılından beri her yıl Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele Global Kongresi'nin gerçekleştirildiğini hatırlattı.

Bakanlığının önceliklerinden birisi olan fikri ve sınai mülkiyet değerlerinin korunması temelinde, ekonomik sistemin ilgili tüm aktörleriyle işbirliğine dayalı, etkili bir fikri ve sınai mülkiyet politikasının sürdürülmesi konusundaki çalışmalarının kararlılıkla devam ettiğini ifade eden Yazıcı, Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele Global Kongresi'nin 7. toplantısının, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'ın himayesinde, 24-26 Nisan 2013 tarihlerinde İstanbul Lütfi Kırdar Uluslararası Kongre ve Sergi Sarayı'nda gerçekleştirileceğini bildirdi.

Global kongrelerin temel hedefleriyle ilgili de bilgi veren Yazıcı, bu sayede sahtecilik ve telif hakkı ihlalleri sebebiyle ortaya çıkan sosyal refah ve ekonomik kalkınmaya yönelik olumsuz etkilerin ortadan kaldırılması, farkındalığın artırılması, sahte mal ticareti ile mücadele edilmesi, konunun uluslararası çapta dikkate alınarak gerekli önlemlerin alınmasının teşvik edilmesi, fikri mülkiyet haklarının korunmasına yönelik olarak yapılacak yatırımlara dair kayda değer şekilde ilerleme sağlanması, ülkelerin fikri mülkiyet haklarının korunması konusunda karşılaştıkları sıkıntıların aşılmasına ilişkin çalışmaların desteklenmesinin amaçlandığını kaydetti.

-Üst düzey 1000'den fazla kişi katılacak-

Bu arada kongre; Uluslararası Markalar Birliği (INTA) ve Milletlerarası Ticaret Odası/Sahtecilik ve Korsanlığın Durdurulması için İş Dünyası Eylemi'nin

(ICC/BASCAP) desteği ile Gümrük ve Ticaret Bakanlığı'nın ev sahipliğinde Dünya Gümrük Örgütü (DGÖ), Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü (WIPO) ve İnterpol ile birlikte düzenlenecek.

Üst düzey 1000'den fazla katılımcıyı bir araya toplayacak olan kongreye, bakanlar ve politika yapıcılar, iş dünyasının liderleri, kıdemli kamu ve kolluk görevlileri, yargıç ve avukatlar, tüketici grupları, akademisyenler ile güvenlik ve sahtecilikle mücadele alanında kıdemli karar alıcılar, marka sahipleri, marka danışmanları, uzman müfettişler, hükümetlerarası kuruluşlar ve sivil toplum örgütleri temsilcileri katılacak.

Dünya Gümrük Örgütü Genel Sekreteri Kunio Mikuriya; Dünya Fikri Mülkiyet Örgütü Genel Direktörü Francis Gurry; İnterpol Genel Sekreteri Ronald Noble; Uluslararası Markalar Birliği 2013 Yılı Başkanı Toe Su Aung ve Milletlerarası Ticaret Odası/Sahtecilik ve Korsanlığın Durdurulması için İş Dünyası Eylemi Eş Başkanı Shelley Duggan, kongreye konuşmacı olarak katılacak.

Muhabir: Bülent Karaaslan

Yayıncı: Zülal Eser - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Sahtecilikle ve Korsanla Mücadele 7. Global Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement