Toplumun Kamplara Bölünmesinden Rahatsızız, Atatürk'ü Silemezler - Son Dakika
Ekonomi

Toplumun Kamplara Bölünmesinden Rahatsızız, Atatürk'ü Silemezler

Toplumun Kamplara Bölünmesinden Rahatsızız, Atatürk\'ü Silemezler

TOBB, Tisk, Türk-iş, Tzob ve Hak-iş Başkanları, TESK'in Yeni Başkanı Derviş Günday'ı Ziyaret Etti.

26.09.2007 01:47

TOBB, TİSK, Türk-İş, TZOB ve Hak-İş Başkanları, TESK’in yeni Başkanı Derviş Günday’ı ziyaret etti.

Ziyaretin ardından Anayasa değişikliği konusunda bu örgütlerin ortaklaşa hazırladığı "sivil dilekçe"yi TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu okudu. Hisarcıklıoğlu, toplumun kamplara bölünmesinden rahatsız olduklarını belirterek, "Atatürk’ü kimse silemez. Türkiye, laiklikten vazgeçemez" dedi.

TÜRKİYE Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in sivil kanadını oluşturan 8 sivil toplum örgütü adına, sivil toplum kuruluşları olarak "yeni bir Anayasa ihtiyacını" çok net olarak gördüklerini bildirdi. Hisarcıklıoğlu, " Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucusudur. Bunu kimsenin silmeye gücü yetemez. Bu tip boş hayal ve kaygılardan herkesin kurtulması lazım" dedi. Türkiye’nin laiklikten vazgeçemeyeceğine vurgu yapan Hisarcıklıoğlu, Türkiye’nin kamplara bölünmesinden rahatsız olduklarını söyledi.

HAYIRLI OLSUN ZİYARETİ: TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, Türkiye İşveren Sendikaları (TİSK) Genel Başkanı Tuğrul Kudatgobilik, Türk-İş Başkanı Salih Kılıç, Hak-İş Başkanı Salim Uslu, Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB) Başkanı Şemsi Bayraktar, Türkiye Esnaf ve Sanatkarları Konfederasyonu (TESK) Genel Başkanlığına seçilen Bendevi Palandöken’e hayırlı olsun ziyaretinde bulundu.

ORTAK AÇIKLAMA: Ziyaret sonrasında TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, 8 kuruluş adına hazırlanan ortak açıklamayı okudu. Hisarcıklıoğlu, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in sivil kanadını 8 sivil toplum örgütünün oluşturduğunu, TOBB, TİSK, Türk-İş, Hak-İş, Kamu-Sen, TESK ve TZOB olarak daha önce kendi aralarında çağdaş bir Anayasa çalışmalarına katılmak ve katkı vermek üzere, daha aktif olma kararı aldıklarını bildirdi.

YENİ ANAYASA GEREKLİ: " Bulunduğumuz bu noktada Türkiye bir tercih yapmak zorunda. Biz ya değişen koşullara uyarak güçlü, zengin, sözü geçen etkili bir ülke olacağız. Ya da kaybedenler safına gerileyeceğiz. Bu değişimin birinci basamağı ise çağdaş bir Anayasa’dır. Yapılacak reformların en başında yeni bir Anayasa gelmektedir. Yeni bir Anayasa ihtiyacını çok net olarak görüyoruz."

ATATÜRK’Ü KİMSE SİLEMEZ: Hisarcıklıoğlu, gazetecilerin sorularını yanıtlarken de Mustafa Kemal Atatürk’ün Türkiye’nin temel değerlerinden olduğunu ifade ederek, şöyle konuştu: "Mustafa Kemal Atatürk, bu ülkenin kurucusudur. Bunu kimsenin silmeye gücü yetmez. Bu tip boş hayal ve kaygılardan herkesin kurtulması lazım. Türkiye’nin vazgeçemeyeceği unsur; demokratik, laik, sosyal hukuk devleti. Bu değiştirilemez madde. Çalışanı ile çiftçisi ile tüccarı ile sanayicisi ile hep beraber bizim amacımız bu. Toplumu kamplara bölecek, kutuplaşmalara yol açacak bir şeyin içinde burada oturan kimseyi göremezsiniz. Toplumun bir araya gelmesinin dışında birleşemeyiz. Toplumun kamplara bölünmesinden rahatsızız."

Herkes çağdaş anayasaya katkı yapsın, biz paket hazırlayacağız

TOBB Başkanı Rifat Hisarcıklıoğlu, yeni Anayasa sürecine herkesin katkı yapmasının bir yurttaşlık görevi olduğunu düşündüklerini belirtirken, Ekonomik ve Sosyal Konsey’in sivil kanadını temsil eden meslek kuruluşları ve sendikalar olarak çağdaş Anayasa için tartışma platformu oluşturacaklarını ve öneriler paketi hazırlayacaklarını bildirdi. Hisarcıklıoğlu, TBMM başta olmak üzere tüm siyasi partileri, üniversiteleri, meslek kuruluşlarını, sendikaları, sivil toplum kuruluşlarını ve medyayı çağdaş bir Anayasa için katkı yapmaya çağırdı. "Anayasa bir toplumsal sözleşmedir, tüm toplum kesimlerinin mutabakatını temsil eder" diyen Hisarcıklıoğlu, farklı toplum kesimlerinin duyarlılıklarını dikkate alacak bir ortam oluşturularak yapılacak değişikliklerin toplumsal uzlaşı halinde yapılmasının sosyal dengelerin sağlanması açısından faydalı olacağını söyledi.

ESK’yı toplayın, tüm topluma bilgi verin

RİFAT Hisarcıklıoğlu, hükümeti Anayasa yapım sürecine katkı yapması için tüm toplum kesimlerini bilgilendirmeye çağırdı. Hisarcıklıoğlu, ayrıca hükümetten süratle, Ekonomik ve Sosyal Konseyi toplantıya çağırmasını, Anayasa değişikliğini Konsey gündemine getirmesini beklediklerini bildirdi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Toplumun Kamplara Bölünmesinden Rahatsızız, Atatürk'ü Silemezler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement