Trabzon'da 2011 Yılında En Yüksek Primi Ödeyerek İlk 10'a Giren İşverenlere Plaket - Son Dakika
Ekonomi

Trabzon'da 2011 Yılında En Yüksek Primi Ödeyerek İlk 10'a Giren İşverenlere Plaket

Trabzon\'da 2011 Yılında En Yüksek Primi Ödeyerek İlk 10\'a Giren İşverenlere Plaket

Trabzon'da 14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlik kapsamında 2011 yılında düzenli olarak en yüksek prim ödeyerek ilk 10'a giren işverenler düzenlenen törenle plaketle ödüllendirildi.sosyal devlet darda kalana, zorda kalana yardım eden...

17.05.2012 13:56

Trabzon'da 14-20 Mayıs Sosyal Güvenlik Haftası etkinlik kapsamında 2011 yılında düzenli olarak en yüksek prim ödeyerek ilk 10'a giren işverenler düzenlenen törenle plaketle ödüllendirildi.

Trabzon Sosyal Güvenlik Kurumu (SGK) İl Müdürü Tahsin Halcı, tören öncesi yaptığı konuşmada,

sosyal devlet darda kalana, zorda kalana yardım eden devlet olduğunu belirterek, "Bu mantıkla sosyal güvenlik ticari bir müesse değildir" dedi.

Sosyal güvenlik anayasal bir güvence olduğunu kaydeden Halcı, "14-20 mayıs tarihleri arasında Türkiye'de geleneksel olarak sosyal güvenlik haftası kutluyoruz. Sosyal güvenlik hakkında insanlara

bilgi vermek ve bu şekilde değerli hale getirmek, yapılması gerekenleri yapmak, sorunları dinlemek ve varsa çözüm yolu üretmek adına bu haftanın oldukça yararlı olduğunu düşünüyorum. Özellikle sivil toplum örgütlerine, işverenlerimize

ziyaretlerimiz oldu. Sosyal güvenlik çok detaya girmeden herkesin anladığı, hayatının bir parçası olduğu, insanların doğmadan ve öldükten sonrada devam eden bir vaka, doğmadan evvel sosyal güvenlik hakları başlıyor, ölünce de bitmiyor.

Öldükten sonrada devam eden bir olgu.

Sosyal güvenlik anayasal bir güvence.

Anayasada belirtildiği üzere Türkiye devleti anayasal sosyal ve laik bir devlettir.

Sosyal devlet ilkesi bizi çok ilgilendiriyor, sosyal devlet darda kalana zorda kalana yardım eden devlettir.

Bu mantıkla sosyal güvenlik ticari bir müesse değildir. Sosyal devlet olmanın gereği olarak karşılıksız olarak bu hizmeti sunma mecburiyeti vardır.

Biz insanları sınıflara ayırdık,

eski tabirle,SSK'lı Emekli sandığı, Bağkur gibi bununla da kalmadık bunların hastanelerini ayırdık.

Bununlada yetinmedik bu hastanede ilaçları ayırdık ve çok üzücü bir taraf bunu çocuklarda da uyguladık.

Bir çocuğun babasının mağdur olması, bu çocuğun suçumudur ? Ancak bunlar yaşandık.

Fakat gelinen noktada bunlar kaldırıldı.

5502 sayılı

yasa ile yeniden yapılandırılmaya gidildi.

Artık SSK,

Bağkur, Emeki Sandığı ortadan kaldırıldı,

sosyal güvenlik oluştu. Bir çatı oluştu ve herkes bu çatının altında birleşti . Vatandaşımızı herkesle eşit haklara sahip olarak yaşamına devam edeceğini umuyorum" dedi.

Konuşmanın ardından ilk 10'a giren Türk Telekom A.Ş, Çoruh Elektrik Dağ. A.Ş, Anadolu Özel Sağlık Hiz. Oto. Tur ve Tic A.Ş, Yıldızlıgüven Hastanesi Sağ. Hiz. İnş. Tur ve Tic. A.Ş, Doğu Karadeniz Sağ. Hiz. A.Ş, Aşkale Çimento San.

A.Ş, Hekimoğlu Döküm san. Nak. ve Tic. A.Ş, BİM Birleşik Mağzalar A.Ş, Trabzon Liman İşletmeciği A.Ş, Oltan Gıda İth. İhr. ve Tic. Ltd. Şrk, Gündoğdu Mobilya San. Tic. Ltd. Şti, ve Trabzon Enerji Üretim ve Tic. A.Ş yetkililerine plaket takdim edildi. - TRABZON

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Trabzon'da 2011 Yılında En Yüksek Primi Ödeyerek İlk 10'a Giren İşverenlere Plaket - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement