TÜGİAD Başkanı Yücelen Jeune Başkan Yardımcılığına Getirildi - Son Dakika
Ekonomi

TÜGİAD Başkanı Yücelen Jeune Başkan Yardımcılığına Getirildi

TÜGİAD Başkanı Yücelen Jeune Başkan Yardımcılığına Getirildi

Türkiye Genç İşadamları Derneği Başkanı Ali Yücelen, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin girişimcilerinin çatı örgütü olan JEUNE Başkan Yardımcısı oldu.

25.04.2014 14:40  Güncelleme: 14:41

Türkiye Genç İşadamları Derneği (TÜGİAD) Başkanı Ali Yücelen, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin girişimcilerinin çatı örgütü olan JEUNE Başkan Yardımcısı oldu.

TÜGİAD açıklamasına göre, Türkiye'deki genç işadamlarını ve girişimcileri temsil eden TÜGİAD, Avrupa Birliği üyesi ülkelerin girişimcilerini çatı örgütü olan JEUNE'e üye olmasının ardından gerçekleştirilen ilk genel kurulda başkan yardımcısı seçilerek yönetime girdi.

AB üyesi 11 ülkeden 300 bin girişimciyi temsil eden JEUNE,  kurulduğu 1994 yılından bu yana AB'nin genç işadamları ve girişimcilerinin çatı örgütü olarak gücünü ve önemini her geçen yıl daha da arttırdı. Hem ulusal hem de uluslararası alanda önemli çalışmalara imza atan TÜGİAD yönetimini ve Başkan Yücelen'i üyeliğe davet eden JEUNE yönetimi, Türkiye'nin dinamizminin AB'ye entegrasyonu anlamında önemli bir hamle yaparak Türkiye'nin tam üyeliğini beklemeden inisiyatif kullanmış oldu.

JEUNE üyeliğini, "Türk girişimcisi AB'de hak ettiği yeri alıyor" sözleriyle değerlendiren Yücelen, şunları kaydetti:

"AB öyle bir proje ki bu entegrasyona olumlu katkı sağlayabilecek her unsura kapılarını açıyor. Türkiye'nin tam üyelik sürecine ilişkin hem AB hem de Türkiye tarafında farklı hamlelerin farkındayız. Ancak görünen, Türkiye'de TÜGİAD'ın da desteklediği tam üyelik hedefini benimseyen Avrupalı dostlarımız da var. JEUNE, bu anlamda Türkiye'nin tam üyelik sürecine verilen desteğin en güçlü şekilde dile getirildiği bir süreç olmuştur."

TÜGİAD'ın JEUNE çatısı altında Türk girişimcilerinin sesi olacağını belirten Yücelen, böylelikle Türkiye'nin girişimcileri için Avrupa çapında yeni bir iletişim ve ortaklık ağı geliştirileceğini ve girişimcilerin bu köprü sayesinde Avrupa'daki iş dünyasını temsil eden STK'lara ve 300 binden fazla Avrupalı girişimciye ulaşabileceğini aktardı.

Yücelen, şunları kaydetti:

"Siyasetçiler AB sürecinden ne kadar uzaklaşırsa, sivil toplum ve gençler o kadar sarılıyor. Ülkemizle Avrupa Birliği arasındaki iletişimin sağlıklı bir şekilde yürütülmesinde üzerimize düşeni yapmaya devam edeceğiz. Üyelik sürecimizdeki yavaşlığa rağmen geçmişte de olduğu gibi iş dünyası AB ile ilişkilerde öncülük rolünü sürdürmektedir. Türkiye'yi temsilen TÜGİAD'ın JEUNE üyeliği ve yönetimine girmesi aslında her iki tarafında da tam üyelik bağlamındaki irade beyanıdır. Bu gelişmenin hem AB hem de ülkemiz için hayırlı olmasını diliyorum. Girişimciler olarak AB'yle artık daha da yakınız."

Mevcut JEUNE Başkanı ve aynı zamanda da Romanya KOBİ Bakanı Florin Jianu'nun ev sahipliğinde gerçekleştirilen JEUNE Genel Kurulu'nda yeni dönem JEUNE başkanlığına Macaristan'ın Genç Girişimciler Derneği Başkanı Patrick Kovacs seçildi. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi TÜGİAD Başkanı Yücelen Jeune Başkan Yardımcılığına Getirildi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement