Türk ve Alman Ortak Projesi - Son Dakika
Ekonomi

Türk ve Alman Ortak Projesi

Türk ve Alman Ortak Projesi

İTÜ ve Berlin Teknik Üniversitesi'nin Birlikte Kuracağı "Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri" Merkezi İçin İmzalar Atıldı.

15.02.2010 01:50

İstanbul Teknik Üniversitesi ve Berlin Teknik Üniversitesi’nin birlikte kuracağı “Haberleşme ve Bilgi Teknolojileri” merkezi için Almanya Büyükelçiliği’nde imzalar atıldı. Merkez, bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda öncülük edecek.

ALMAN Büyükelçiliği’nde gerçekleşen imza törenine Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan, İstanbul Teknik Üniversitesi Rektörü Muhammed Şahin, Berlin Teknik Üniversitesi Başkanı Kurt Kutzler, Ankara Üniversitesi Rektörü Cemal Taluğ, Almanya’nın Ankara Büyükelçisi Eckart Cuntz ile Türk ve Alman akademisyen, iş adamları ve davetliler katıldı. İki rektör Şahin ve Kutzler, yeni kurulacak olan merkezin anlaşmasını imzaladılar.

Çevre ülkelere de hizmet verecek

Törende bir konuşma yapan Almanya Federal Eğitim ve Araştırma Bakanı Annette Schavan, “Bilim ve siyaset alanındaki geleneklerin geçmişte kalmaması, geleceğe yönelik yenilikçi ve canlı fikirlerin ortaya çıkarılması için çalışıyoruz. Bu köprüyü yeni bir araştırma merkezi ile kuruyoruz. Merkez, Türk Alman bilim adamlarının çalışmaları, özel sektör işbirliği ve Türkiye’den Ulaştırma ve Almanya’dan Eğitim-Araştırma bakanlığının desteği ile kuruluyor” dedi. Büyükelçi Eckart Cuntz ise kısa bir süre içinde Alman hükümetinden iki önemli ismin Ankara’ya geldiğini ve bunun iki ülke arasındaki iyi ilişkilerin bir göstergesi olduğunu söyledi. Büyükelçi Cuntz, özellikle eğitim ve kültür alanında Türkiye ve Almanya’nın büyük bir işbirliği içinde olduğuna değindi. İTÜ Rektörü Muhammed Şahin de haberleşme ve bilgi teknolojileri merkezinin iki ülkeye değil Avrupa ve çevre ülkelere de hizmet vereceğini söyledi.

Bilişim ve teknoloji şirketi kurulacak

ŞAHİN “Her iki ülkenin bilim adamlarını biraraya getirecek merkezde yapılan araştırmaların uygulanması için ortak bilişim ve teknoloji şirketi kurulacak. Bilişim ve iletişim teknolojileri konusunda iki ülkenin çalışmalarına öncülük edecek. Daha sonraki hedefimiz uluslararası bir merkez olarak Avrupa ve çevre ülkelere de hizmet etmek” diye konuştu. İstanbul Teknik Üniversitesi’nin iki yıl önce başlattığı çalışmalar sonucu Türk ve Alman öğretim üyelerinin teknolojik araştırmalar yaparak uygulayacağı ortak bir merkez kurulmasına karar verildi. Merkez, İTÜ’de kurulacak.

Kaynak: DHA

Son Dakika Ekonomi Türk ve Alman Ortak Projesi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement