Turkcell Gaziantep'te, Liderleri Anadolu ile Buluşturdu - Son Dakika
Ekonomi

Turkcell Gaziantep'te, Liderleri Anadolu ile Buluşturdu

Turkcell Gaziantep\'te, Liderleri Anadolu ile Buluşturdu

Gaziantep'te düzenlenen 'Liderler Anadolu'da Buluşuyor' panelinde Ersin Özince, Hamdi Akın ve Süreyya Ciliv, ekonomi, finans ve mobil teknolojilerini ve iş dünyasının geleceğini masaya yatırdı.

05.06.2013 17:07

Gaziantep'te düzenlenen 'Liderler Anadolu'da Buluşuyor' panelinde Ersin Özince, Hamdi Akın ve Süreyya Ciliv, ekonomi, finans ve mobil teknolojilerini ve iş dünyasının geleceğini masaya yatırdı.

Turkcell ve Fortune Dergisi işbirliğiyle, Anadolu'daki şirketleri Türkiye'nin en başarılı iş adamları ile buluşturan 'Liderler Anadolu'da Buluşuyor' toplantılarının ilk adresi Gaziantep oldu. Turkcell Genel Müdürü Süreyya Ciliv, Akfen Holding Yönetim Kurulu Başkanı Hamdi Akın, İş Bankası Yönetim Kurulu Başkanı Ersin Özince, Sanko Holding Yönetim Kurulu Başkanı Abdülkadir Konukoğlu ve Fortune Türkiye Genel Yayın Yönetmeni Ali Ağaoğlu'nu bir araya getiren panelin dinleyicileri, Gaziantepli iş adamları ve yerel yöneticiler oldu. 'Değişen Türkiye ve gelişen teknoloji ortamında iş dünyasını neler bekliyor' başlığını değerlendiren başarılı iş adamları, gelişen teknolojilerin şirketlerin iş yapış şekillerinde meydana getirdiği dönüşüme, yeni sektör oluşturmaya, ortaklık kültürüne ve finans politikalarına dikkat çekti.

Panelin açılış konuşmasını yapan Abdülkadir Konukoğlu, iş dünyasının alanında en büyük isimlerini şehirlerinde ağırlamaktan büyük gurur duyduklarını söyledi. Konukoğlu, "Şehrimizde iş dünyasının başarılı olmasının sırrı iş adamlarının ortak akılla hareket etmesidir. Daha fazla iş ortaklığının işlerimizi büyütmekte katkısı çok. Turkcell'e liderleri Gaziantep'te buluşturduğu ve bu platformu oluşturduğu için çok teşekkür ediyoruz" dedi.

Anadolu ekonomisinin gelişimine katkı sağlayacak her türlü girişimi, teknolojileriyle desteklemeye hazır olduklarını ifade eden Süreyya Ciliv ise, "Kurduğumuz altyapı ve sahip olduğumuz teknolojiyle, Türkiye'nin, Anadolu'nun büyüyen ekonomisine katkıda bulunmak için durmaksızın çalışıyoruz. Geleceğin iş dünyası bugün yaşanan büyük bir teknolojik dönüşümle şekilleniyor. Bu dönüşüm Anadolu'daki şirketler için de müthiş fırsatlar barındırıyor. Bugün yapılan araştırmalar, 2025'e kadar dünyada en büyük değişimi yaratacak ilk 5 teknolojiden 3'ünün, mobil internet, M2M ve bulut olacağını söylüyor. Bu teknolojilerle sizleri buluşturmak, yarattığımız faydayla işlerinizde kolaylık ve verimlilik yaratmak en önemli işimiz olacak" diye konuştu.

İş dünyası liderlerinin kendi memleketlerine yatırım yapmalarının çok önemli olduğunu vurgulayan Ciliv, Gaziantep'in bu konuda çok başarılı olduğunu kaydetti.

Hamdi Akın ise, iş hayatıyla ilgili tüyolar vererek, "Gaziantep'te şirketleri sermaye piyasasıyla tanıştırmak lazım. İş adamları şirketlerini satmaktan çekinmemeli. Önemli olan şirketin sahibi değil, şirket çalışanlarıdır. Bu yüzden ailelerinize şirketinizi değil, sermayenizi bırakmanız çok daha akıllıca. İş adamlarının yapması gereken satışlardan elde edilen sermayeyle yeni iş alanları açmak ve istihdam oluşturmaktır" ifadelerini kullandı.

Ersin Özince de, Gaziantep'in ayağını yorganına göre uzatan bir il olduğuna işaret ederek, "Çünkü finansmanı doğru kullanıyor. Fakat ülke genelinde finansal risk yönetiminde çok başarılı olamadığımızı söyleyebiliriz. Altyapı ve enerji finansmanına uygun sermaye piyasası araçları geliştirmeliyiz. Özellikle KOBİ'ler kaldıraç kullanmada yeterli değil. Bu sebeple teknoloji ve bilgide rekabeti sağlamalıyız" şeklinde konuştu.

Konuşmacılar daha sonra, katılımcıların merak ettiği soruları da kendi alanlarına göre yorumlayarak cevapladı. - GAZİANTEP

Kaynak: İHA

Son Dakika Ekonomi Turkcell Gaziantep'te, Liderleri Anadolu ile Buluşturdu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement