Üsküdar Diş Hastanesi açıldı - Son Dakika
Ekonomi

Üsküdar Diş Hastanesi açıldı

Üsküdar Diş Hastanesi açıldı

Üsküdar Diş Hastanesi, Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi akademik uzman kadrosu ile çocuk ve yetişkin diş sağlığı alanında hizmet vermeye başladı.

28.04.2023 13:06  Güncelleme: 14:20
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Üsküdar Diş Hastanesi, Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi akademik uzman kadrosu ile çocuk ve yetişkin diş sağlığı alanında hizmet vermeye başladı.

Üsküdar Üniversitesi açıklamasına göre, NP Sağlık Grubu ve bilim ortağı Üsküdar Üniversitesi'nin akademik gücüyle hayata geçirilen hastanede, diş sağlığı alanında teşhis, tedavi ve önleyici uygulamalarla yetişkin ve çocuklara hizmet veriliyor.

Ümraniye Saray Mahallesi, Site Yolu Caddesi üzerinde konumlanan ve SGK anlaşması bulunan Üsküdar Diş Hastanesi'nde ağız, diş ve çene cerrahisi, ağız, diş ve çene radyolojisi, çocuk diş hekimliği (pedodonti), ortodonti, endodonti, periodontoloji, restoratif diş tedavisi, protetik diş tedavisi, estetik diş hekimliği, anestezi bölümleri bulunuyor. 70 ünit kapasitesi ve genel anestezi altında işlem yapılabilen ameliyathanesi ile Üsküdar Diş Hastanesi, bulunduğu bölgedeki en büyük diş sağlığı merkezi olma özelliği taşırken, Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin tecrübeli akademik kadrosunu da bünyesinde bulunduruyor.

1998 yılında ruh sağlığıyla ilgili sorunların çözümüne katkıda bulunmak amacıyla yola çıkan NPİSTANBUL Hastanesi, psikiyatri ile başladığı sağlık yolculuğuna 2017 yılında genel branşları, ameliyathaneleri ve yoğun bakım ünitelerini de ekledi. NP Sağlık Grubu, kalite ve tecrübesini Üsküdar Diş Hastanesi'ne taşıyarak toplumun ağız ve diş sağlığı alanındaki ihtiyaçlarını da karşılamayı hedefliyor.

Dijital diş hekimliği ile "yapay zeka" diş tedavisinin hizmetinde

Açıklamada görüşlerine yer verilen Üsküdar Üniversitesi Kurucu Rektörü, NPİSTANBUL Hastanesi Yönetim Kurulu Başkanı Prof. Dr. Nevzat Tarhan, yapay zekanın her alanda olduğu gibi diş teknolojilerine de katkı sağladığını belirterek, şunları kaydetti:

"Ağız içi ve diş taramalarının dijital sistemle yapıldığı, tasarımların en az hata ile gerçekleştirildiği yazılımlarla hizmete başlıyoruz. Üsküdar Diş Hastanesi'nde ağız içi tarama ve modelleme cihazları kullanılarak hastalara ağrısız ve estetik tedaviler yapılabiliyor. Dijital diş hekimliği sayesinde uygun endikasyonu olan hastaların diş çapraşıklıkları, braket ve tel gerektirmeksizin tedavi edilebiliyor. Kamera ile ağız içi taramalar yapılarak kişiye özgü şeffaf plaklar kişinin estetik görünümünü etkilemeksizin konforlu bir ortodontik tedavi yapılmasını sağlıyor. Üsküdar Diş Hastanesi olarak, sürdürülebilir, iyi organize olmuş, alanında uzmanlarca yürütülen tedavi süreçlerinin yanı sıra ömür boyu koruyucu hekimlik uygulamaları ile hasta memnuniyetine ulaşmayı hedefliyoruz. Hastanemizde kendini sürekli yenileyen, geliştiren, kaliteli ve özverili tedavi anlayışı ile çalışmalarımızı yürütüyoruz. Teknoloji ve çağdaş gelişmeleri yakından takip etmeyi önemsiyoruz. Üsküdar Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi'nin akademik kadrosunun gücüyle de hastalarımıza kaliteli hizmet sunuyoruz, aynı zamanda SGK anlaşmamız ile bu kaliteden daha fazla kişinin yararlanmasını hedefliyoruz."

"Uzman hekimlerimiz, hastalara özgün tedavi planları oluşturur"

Nevzat Tarhan, Üsküdar Diş Hastanesi'nde hasta memnuniyetinin ön planda tutulduğuna işaret ederek, yetişkin ve çocuk hastalara her türlü diş, diş eti ve protez tedavi hizmeti verildiğini aktardı.

Uzman hekimlerin, hastalara özgün tedavi planları oluşturduğunun altını çizen Tarhan, "Bu özgün tedavi planları sayesinde hastaların tedavileri daha hızlı ve daha verimli hale gelir. Teknolojik cihazlarla donatılmış ameliyathanede, anestezi ve sedasyon altında diş tedavileri uygulanıyor. Üsküdar Diş Hastanesi'nde ilgi, bilgi ve tecrübeyi aynı çatı altında buluşturuyoruz." ifadelerini kullandı.

Tarhan, otizm, gelişim geriliği, psikoz, fobi gibi özel hasta gruplarına yönelik, anestezili ve ameliyathane ortamında diş tedavisi imkanı sunduklarını bildirdi.

Üsküdar Üniversitesi Diş Hastanesi'nin; teknolojik imkanları, akademik uzman kadrosu ile kişiye özel sağlık hizmeti sunan bir hastane olduğunu vurgulayan Tarhan, şu değerlendirmelerde bulundu:

"Hastanemiz, Üsküdar Üniversitesi akademik kadrosu ile gelişen teknolojinin ve bilimin ışığında sağlık hizmeti sunmaktadır. Hasta odaklı koruyucu hekimlik anlayışı ile bebeklikten yetişkinliğe kadar tüm ağız sağlığı süreci, uzmanlarımız tarafından takip edilmektedir. Ömür boyu koruyucu hekimlik anlayışı benimsenmektedir. Alanında uzman personelimiz ile uluslararası etik değerlere saygılı, hasta haklarına duyarlı bir anlayış benimsenmektedir. Bulunduğu bölgedeki en büyük diş sağlığı merkezi olan hastanemiz etik temelli, hasta haklarına saygılı, bilimsel ve yüksek uzmanlık düzeyindeki diş hekimliği fakültemizin kadrosuyla hastalarına güven, konfor sunan bir yaklaşımla hizmet verecek. Kaliteli sağlık hizmeti sunma ilkemizi ve 25 yıllık tecrübemizle inşa ettiğimiz 'tedavisiz hasta kalmamalı' anlayışımızı Üsküdar Diş Hastanesi'ne de en üst düzeyde yansıtacağız."

Kaynak: AA

Son Dakika Ekonomi Üsküdar Diş Hastanesi açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement