Medcezir Dizisi Nerede Çekildi? - Son Dakika
Emlak

Medcezir Dizisi Nerede Çekildi?

Medcezir Dizisi Nerede Çekildi?

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy’un yer aldığı Medcezir dizisi, üç sene önce final yapmasına rağmen hala konuşulmaya devam ediyor. Birçok ödüle aday gösterilen ve ödül alan dizi, Amerikan yapımı The O.C.’den uyarlanarak yapılmış olması ile biliniyor. Yönetmenliğini Ali Bilgin’in, senaristliğini ise Ece Yörenç’in üstlendiği Medcezir dizisi, bir Ay Yapım klasiği olarak Türk sinema ve televizyon tarihinde oldukça önemli bir yer kaplıyor. Hem oyuncu kadrosu hem de senaryosu ile herkesi ekran başına toplayan

25.07.2018 20:19
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Başrollerinde Serenay Sarıkaya ve Çağatay Ulusoy'un yer aldığı Medcezir dizisi, üç sene önce final yapmasına rağmen hala konuşulmaya devam ediyor. Birçok ödüle aday gösterilen ve ödül alan dizi, Amerikan yapımı The O.C.'den uyarlanarak yapılmış olması ile biliniyor. Yönetmenliğini Ali Bilgin'in, senaristliğini ise Ece Yörenç'in üstlendiği Medcezir dizisi, bir Ay Yapım klasiği olarak Türk sinema ve televizyon tarihinde oldukça önemli bir yer kaplıyor. Hem oyuncu kadrosu hem de senaryosu ile herkesi ekran başına toplayan Medcezir ile ilgili soruları sizler için yanıtladık.

Medcezir dizisinin konusu ne?

Medcezir dizisi, hayatı kenar mahallelerde öğrenmiş bir genç olan Yaman ve ondan çok farklı bir hayat yaşayan, zengin bir ailenin kızı olan Mira'nın yaşadıklarını konu alıyor.

Abisi yüzünden hapse girmekle burun buruna gelen Yaman'ın hayatı, avukatı Selim Serez'in yardımıyla tamamen değişir. Yaman'da gelecek gören zengin avukat, Yaman'ı kendi evinde yaşamaya davet eder. Selim Serez'in oğlu Mert'le çok iyi anlaşan Yaman, bir süre sonra yan komşularının kızı Mira'yla tanışır. Mira'nın en yakın arkadaşı Eylül ise Mert'in çocukluk aşkıdır. Zamanla Yaman ve Mira birbirine aşık olmaya başlar, Mert ve Eylül de bir ilişkiye başlar. Ancak bu dört genç de karşılarına çıkan tüm zorluklara göğüs germeyi öğrenmek zorundadır.

Medcezir dizisi kadrosunda hangi isimler var?

medcezir ile ilgili görsel sonucu

Medcezir dizisi kadrosunda Türkiye'nin en ünlü oyuncuları yer alıyor. Başrol oyuncuları Çağatay Ulusoy ve Serenay Sarıkaya, Yaman ve Mira karakterlerini canlandırıyor. Yaman'ın hayatını değiştiren Avukat Selim Serez'i Barış Falay, eşini Mine Tugay, oğulları Mert'i ise Taner Ölmez oynuyor. Mira'nın en yakın arkadaşı Eylül ise Hazar Ergüçlü tarafından ekranlara taşınıyor.

Yan rollerinde ise Şebnem Dönmez, Can Gürzap, Metin Akdülger ve daha nice değerli sanatçının yer aldığı kadroya sahip dizinin kazandığı ödüller de saymakla bitmiyor. "En İyi Kadın Oyuncu" ve "En İyi Erkek Oyuncu" kategorilerinde 42. Altın Kelebek Ödülü'ne layık görülen Medcezir dizisi, oyuncu performansı ve senaryosuyla aldığı tüm ödüllerin hakkını veriyor.

Medcezir dizisi nerede çekildi?

medcezir ile ilgili görsel sonucu

Oyuncu kadrosu ve senaryosuyla izleyenleri ekran başına kitleyen Medcezir dizisi, çekildiği yerler açısından da oldukça merak ediliyor. Özellikle Mira ve Mert'in yaşadığı şahane, beyaz villaların çekildiği sahneler, İstanbul'un Tuzla ilçesinde yer alıyor. Tuzla Deniz Harp Okulu yakınlarındaki film seti, tam olarak Postane Mahallesi, Sağlık Sokak üzerinde bulunuyor. Dizideki üniversite sahneleri ise yine İstanbul'da bulunan Kemerburgaz Üniversitesi'nde çekilirken, Yaman'ın geldiği kenar mahalle olarak bahsedilen Tozludere de yine İstanbul'un Anadolu Yakası'nda, Ataşehir ilçesinde konumlanıyor.

Kaynak: Milliyetemlak.com

Son Dakika Emlak Medcezir Dizisi Nerede Çekildi? - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement