ABD enflasyonu zirve yaptı! Yıllık bazda yüzde 8.5 artış oldu - Son Dakika
Finans

ABD enflasyonu zirve yaptı! Yıllık bazda yüzde 8.5 artış oldu

ABD'de Ukrayna-Rusya savaşının etkisinin görüldüğü Mart ayına ilişkin enflasyon verileri açıklandı. ABD enflasyonu aylık bazda yüzde 1.2, yıllık bazda yüzde 8.5 artış gösterdi. Böylelikle 41 yıllık zirve yenilenmiş oldu.

12.04.2022 16:00  Güncelleme: 16:41
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

ABD'de Ukrayna- Rusya savaşının enerji maliyetlerinde yukarı yönlü etki yarattığı mart ayına ilişkin enflasyon rakamları açıklandı. Buna göre ABD'de enflasyon yükselişini mart ayında da sürdürdü ve aylık yüzde 1.2 yıllık yüzde 8.5 seviyesine yükseldi. Böylece ABD'de yıllık enflasyon, 1982'den bu yana en yüksek seviyeye çıkmış oldu.

SON 17 YILIN EN SERT AYLIK YÜKSELİŞİ

Enflasyon, aylık bazda da yüzde 1.2 ile 2005'ten beri en sert artışı kaydetti. Gıda ve enerji hariç enflasyon ise yüzde 6.5 düzeyinde gerçekleşirken enerji fiyatlarındaki artış ise yüzde 11 olarak açıklandı.

ÇEKİRDEK ENFLASYON YÜZDE 6.5 ARTTI

Çekirdek gösterge olan gıda ve enerji hariç tüketici fiyatları martta yıllık yüzde 6.5 ile beklentilerin hafif altında kaldı. Aylık olarak çekirdek enflasyon ise yüzde 0.3 olarak kaydedildi.

YÜKSEK ENFLASYON UYARISI

Savaşın enflasyon üzerindeki etkilerine Beyaz Saray yönetimi de dikkat çekmişti. Beyaz Saray Sözcüsü Jen Psaki, şubat ayı enflasyonunun Rusya'nın Ukrayna işgali nedeniyle petrol fiyatlarında görülen sert sıçramayı yansıtmadığını belirtti.

Psaki "Mart enflasyonunun Putin'in fiyat artışlarına bağlı olarak olağanüstü yüksek gelmesini bekliyoruz. Enerji ve gıda fiyatlarında yaşanan küresel sıkıntılar ve anormal fiyat artışları nedeniyle çekirdek ve manşet enflasyon arasında büyük bir farklılık bekliyoruz." ifadesini kullandı.

ABD enflasyonu zirve yaptı! Yıllık bazda yüzde 8.5 artış oldu

Son Dakika Finans ABD enflasyonu zirve yaptı! Yıllık bazda yüzde 8.5 artış oldu - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?

    Yorumlar (5)

  • Ethem Çetim : :))) %8 mi kesin ölürler.... Biz 00 lerde geziyoruz üzülen büze üzülsün.. Haber diye yazmışsınız birde :( 9 0 Yanıtla
  • mesut özerden : zirve 8 ise bizde zirveyi kaç olarak görürüz 5 0 Yanıtla
  • Hakim ATMACA: Ülke batmış bitmiş nevarki bizim böyle bi sıkıntımız yok 3 1 Yanıtla
  • Haci Baba: Bizde  bin yine de tık yok.Hey maşallah.En güçlü ülke biziz.Siz dışardan biz içerden yıkamadık gitti.Alayınız gelin oğlum.Şaka şaka,şemsiye açılmıyor abi. 0 0 Yanıtla
  • Arif Toz: En iyi olduğumuz dönemlerde bile bu rakamı yakalayamadık. Keşke o zirve bizdede olsa,nede olsa yüzde 8. Ya bizde yüzde 100. Belki daha fazla. Bırakın bu normal algısı oluşturmayı. 0 0 Yanıtla

Advertisement