Alanya'daki Kedi Katliamına Hayvanseverlerden Tepki - Son Dakika
Genel

Alanya'daki Kedi Katliamına Hayvanseverlerden Tepki

- Alanya'daki kedi katliamına hayvanseverlerden tepkiANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde zehirlenerek öldürülen kedilerin sayısı 50'ye yükseldi.

26.02.2017 21:30

- Alanya'daki kedi katliamına hayvanseverlerden tepki

ANTALYA - Antalya'nın Alanya ilçesinde zehirlenerek öldürülen kedilerin sayısı 50'ye yükseldi. Kedi ölümlerin artmasından dolayı Hayvanseverler yaşanan hayvan ölümü olaylarına tepki gösterdi.

Mahmutlar Mahallesi Barbaros Caddesi'nde bir site etrafında bulunan 30'a yakın kedi ölüsü ve Mahalle'nin 5 ayrı noktasında daha zehirlenmiş halde bulunan kedilerin sayısıyla 50'ye yükseldi.

Çevredekilerin, Alanya Belediyesi ekiplerine haber vermesi üzerine kediler, Alanya Belediyesi Veteriner İşleri Hekimliğinden torbalara konularak götürüldü. Yaşanan kedi ölümleri olaylarının ardından mahalleye gelen hayvan severler tepki gösterdi.

"Kendilerin en az 5 bölgede öldüğünü gördük"

Hayvanların ölü bulunduğu yere gelerek çevreyi kontrol eden hayvan severler, ölen kedilerin zehirlendiğini iddia eden Alanya Hayvanlar Eşittir Yaşam Derneği Başkanı Mehmet Ergun, bölgesel bir kedi katliamıyla karşı karşıya kaldıklarını söyledi. Zehirlenme vakası üzerinde durduklarını aktaran Mehmet Ergun, "Tavuk parçalarının değişik bölgelere bırakılmasın sonucu şuana kadar tespit edebildiğimiz kadarıyla 50'ye yakın kedi ölmüş. Bazı köpeklerinde hayvan severler tarafından yoğurt ve tuz yedirmesiyle kurtarıldı ve bunlarında fotoğrafları elimizde mevcuttur. Gerçekten biz acı ve üzüntü içindeyiz. Arkadaşlarımızda bu konuda çok rahatsız oldular. Biz bölgede biz yetkilerin geniş çapta araştırma yapmasını istiyoruz. Yaşanan olaylara arkadaşlarımız bire bir şahit oldular. Kendilerin en az 5 bölgede öldüğünü gördük. Bu olaylarında site ve otel civarlarında olmasının da daha dikkat çekici hale gelmiştir" dedi.

"Yasal yolları başvurarak tepkimizi göstereceğiz"

Bu aylarda bu tür hayvan zehirlenmeleri ile karşılaştıklarını ifade eden Mehmet Ergun, "Bizde bu yaşananları yasal yolları başvurarak tepkimizi göstereceğiz. Bizim dernek olarak olaydan dün saat 4'de haberimiz oldu. Ancak bu olay saat 4'den önce gerçekleşiyor. Hayvan severler belediyeyi arıyorlar. Belediyeden gelen ekip yoktu. Biz devreye girince buraya gelmeye başladılar. Ama eksik idari işlem var. Yetkiler buraya veteriner hekim olmadan geliyor. Vasıfsız 2 kişi gelerek kedilerin ölüleri poşetlere koyuyorlar ve gidiyorlar. Bizlerde neden ve niçin gelmediklerine isyan ettik. Çünkü o anda kurtarılacak kedi vardı" diye konuştu.

"10 ölü kediyi belediyenin veteriner ekibine teslim ettim"

Kedi ölümlerine şahit olduğunu anlatan mahalle sakini Ertuğrul Kuru ise şunları söyledi: "Alanya bölgesi sıcak bir yer olduğu için çiftleşme mevsimi Ocak ayı sonunda oldu. Ölen kediler genellikle hamileydi. Ben şuana kadar 3 tane hamile anne kedinin öldüğünü gördüm. Ben buranın yaklaşık 100 metre ilerisindeki çocuk parkının orada en az 10 ölü kediyi belediyenin veteriner ekibine teslim ettim. Ben 7 aylık Van kedimi de sokağa salmıştım güneşlensin diye. İlk ölen oydu. Ondan sonra ölümler başladı. Bu organize bir iş, tek kişini yaptığı bir iş değil. Çünkü nereden bakarsanız 500 metrelik bir alanda her çöpün, her kedi ve köpeklerin toplandığı yerlerin başına zehir bırakılmış. Ben zehri buldum, fotoğraflarını çektim ve belediyenin veteriner ekiplerine teslim ettim. Orada çocuklarda vardı. Çöpün içerisine bırakmışlar. Zehri buluyorsunuz siz, sonra çöpün içerisine açık bir şekilde bırakıyorsunuz. Bu çok yanlış bir davranış. Bende çöpten tekrar poşetleri alarak kapalı bir yere koydum. Yapabileceğim buydu. Ben her gün yarım kilogram mamayı mahalledeki bu hayvanlara yediriyordum, şimdi mama verecek hayvan bulamıyorum. Sabah mama koydum öyle duruyor. Hepsini öldürdüler. Bu olay son 4 gündür sürüyor ama sanırım daha öncesi de var çünkü etrafa bakındığımda etraftaki anne kediler yoktu. Sanırım son 1 haftadır sürüyor" ifadelerine yer verdi.

Alanya\'daki Kedi Katliamına Hayvanseverlerden Tepki
Kaynak: İHA

Son Dakika Genel Alanya'daki Kedi Katliamına Hayvanseverlerden Tepki - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement