Almanya ve Almanlar Hakkında İlginç Bilgiler - Son Dakika
Genel

Almanya ve Almanlar Hakkında İlginç Bilgiler

Bu videoda Almanya ve Almanlar hakkında birbirinden şaşırtıcı bilgiler derledik.

02.08.2017 17:42

Bu videoda Almanya ve Almanlar hakkında birbirinden şaşırtıcı bilgiler derledik.

Almanlar açık pencerelerden gelen hava akımının hastalığa yol açmasından çok korkuyor. Bunu Türkler'deki açık pencerelerin "cereyan yapması" endişesine benzetebiliriz. Ama onlarınki biraz daha abartılı. Çünkü hasta oluruz diye evlerinin camlarını neredeyse hiç açmıyorlar.

Başka bir tuhaf özellikleriyle devam edelim.

Almanlar öğle yemeklerini sıcak yemeyi tercih ediyor. Akşam yemeklerinde ise genellikle soğuk yemekler tüketiyorlar.

Hapisten kaçan ya da kaçmaya çalışırken yakalanan kişilere ayrıca ek ceza verilmiyor. Bunun doğal bir insan dürtüsü olduğunu düşündükleri için böyle bir uygulama geliştirmişler.

Başkent Berlin'de yaklaşık 1700 köprü var. Bu sayı kanalları ve köprüleriyle ünlü Venedik'ten daha fazla.

Ülkedeki otobanlarda arabanızın yakıtının bitmesi yasak. Bu durumda ceza yiyorsunuz. Dahası, yürüyerek gidip benzin veya motorin almak da mümkün değil. Çünkü otobanda yürümek daha da yasak.

Dünyanın ilk ve en uzun süre hizmet veren restoranı da burada. 1146 yılında açılmış. O zamandan bu yana sosis pişirip satıyorlar.

Almanya dünyanın en büyük otomobil üreticisi. Sadece 2015 yılında 6 milyon araba üretip sattılar.

Almanlar günlük hayatta sıkça kullandığımız pek çok şeyin de mucidi.

Fanta ilk kez 1940 yılında Almanya'da üretildi. Coca Cola o yıllarda ambargo nedeniyle ülkeye ürün göndermiyordu. Firmanın Almanya müdürü de Coca Cola yerine Fanta'yı üretip piyasaya sürdü. Fanta adı da hayal dünyası anlamındaki "fantasies" kelimesinden geliyor.

Mesela taşınabilir matkabı da bir Alman icat etti. Keza Aspirin de Almanya'dan çıkma. Yapışkanlı bantları ve yara bandını icat eden de bir Alman eczacıydı. Sadece bunlar da değil, içten yanmalı motor, roket motorları, hesap makinesi ve hatta LCD teknolojisini bile onlar geliştirdi.

Almanya dünyanın en çok yabancı nüfusuna sahip ülkelerinden biri. Ülkede çoğunluğunu Türkler, Polonyalılar ve İtalyanlar'dan oluşan milyonlarca yabancı uyruklu insan var. Tabi bunların çok büyük bir kısmı artık oraya yerleşmiş ve Alman vatandaşı olmuş.

Dünyanın en büyük hayvanat bahçesi de başkent Berlin'de. Ülke genelindeyse 400'den fazla hayvanat bahçesi var. Akvaryumlar, vahşi yaşam ve kuş parklarını da sayarsak bu sayı 700'ü buluyor.

Almanya Avrupa'nın en büyük, dünyanın da 4. büyük ekonomisi. Ülkenin yıllık toplam geliri yaklaşık 4 trilyon dolar. Kıyaslamak için örnek verelim: Türkiye'nin yıllık toplam gelirleri 850 milyar, yani sıfır nokta 85 trilyon dolar.

Almanya'da üniversite eğitimi tamamen ücretsiz. Üstelik bu haktan Almanya dışından gelen öğrenciler de faydalanabiliyor.

Almanya kültür sanat aktiviteleri yönünden geri kalan tüm ülkelerden daha önde. Ülkede 6 bin 200 müze, 820 tiyatro, 130 profesyonel orkestra ve 8 bin 800 kütüphane var.

Dünyanın en çok kitap yayınlanan ve okunan ülkesi de Almanya. Her yıl 94 bin yeni kitap basılıyor. Dünyanın ilk dergisi de tabi burada çıkarıldı. İlk matbaa da Almanya'da kurulmuştu.

Almanlar Avrupa'nın en çok bira tüketen ikinci milleti. Nedense kendileriyle özdeşleşen bu içeceğin tüketiminde Çek Cumhuriyeti'nin gerisinde kalmışlar.

Almanya ve Almanlar Hakkında İlginç Bilgiler
Kaynak: Youtube

Son Dakika Genel Almanya ve Almanlar Hakkında İlginç Bilgiler - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement