Kadir Topbaş: "Helikopter kazasında 7 kişi öldü"
İBB Başkanı Kadir Topbaş: "Uluslararası Yardım Platformu İstanbul'u 2017 yılı Yardım Başkenti ilan ettiler"
Kadir Topbaş: " Eminönü'nden Eyüp'e gidecek olan Tramvayın ihalesini ve yer tespitlerini yaptık"
İSTANBUL - Eyüp'e yapılan yatırımların ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtma töreninde konuşma yapan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Uluslararası Yardım Platformu 2017 yılının yardım başkenti olarak İstanbul'u ilan ettiler" dedi. Topbaş, Büyükçekmece'de düşen helikopterde 7 kişinin hayatını kaybettiğini söyledi.
Eyüp ilçesine yapılan yatırım ve hizmetlerin toplu açılış, temel atma ve tanıtım töreni İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş'ın katılımıyla gerçekleştirildi. Otakçılar İSKİ şubesinin bahçesinde düzenlenen törene Başkan Topbaş'ın yanı sıra AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, Eyüp Belediye Başkanı Remzi Aydın ile birlikte ilçede görev alan Sivil Toplum Kuruluşları Temsilcileri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Düzenlenen törende Eyüp İSKİ Hizmet Binası, Eyüp Ağaçlı, Akpınar ve Çiftalan Mahalleleri Atıksuyu ve Yağmursuyu Hattı Yapımı, Eyüp Akpınar Biyolojik Atıksu Arıtma Tesisi ve Kemerburgaz Mahallesi İçmesuyu Hattı Yapımı açılışı yapıldı. Törende ayrıca, İslambey Mahallesi Atısuyu ve Yağmursuyu Hattı İnşaatı, Kemerburgaz Atıksu İnşaatı ve İslam Bey Yağmursuyu Tünel inşaatının ise temelleri atıldı.
Program kapsamında yaptığı konuşmaya helikopter kazasıyla başlayan İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş, "Helikopter kazası yaşandı ve o kazada 7 kişi hayatını kaybetti. Ailelerine ve bağlı oldukları firmalara başsağlığı diliyorum" dedi.
"Uluslararası Yardım Platformu İstanbul'u 2017 yılının yardım Başkenti ilan ettiler"
Uluslararası Yardım Platformunun ziyarette bulunduğunu söyleyen Başkan Kadir Topbaş, "Bizi ziyarete gelmek isteyen Uluslararası Yardım Platformu 2017 için Yardım Şehir olma konusunda karar almışlar. Bizi ziyarete gelenler bize şunları söyledi, 'Biz Türkiye'yi görüyoruz. Birçok gelişmiş ülkeler yardım konusunda kendilerini çok farklı anlatıyorlar. Ama detaya girdiğimiz zaman gerçek anlamda yardımın Türkiye tarafından yapıldığına tanıklık ediyoruz' dediler. Dünyanın neresinde olay olursa olsun İstanbul ekibi hemen oraya yardıma gidebiliyor. Ekiplerimiz her daim insani bir yardım için dünyanın her yerine el uzatmaya ve çözmeye çalışıyoruz. Bunlardan dolayı 2017 yılının yardım başkenti olarak İstanbul'u belirlediklerini ilan ettiler" diye konuştu.
"Eminönü'nden Eyüp'e gidecek olan tramvayın ihalesini ve yer tespitlerini yaptık"
İstanbul özelinde altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptıklarını söyleyen Başkan Kadir Topbaş, "Altyapıdan ulaşıma kadar her alanda ciddi yatırımlar yaptık. Eyüp ilçemize metro geleceği hayal dahi edilemezdi. Şu anda iki tane metro hattı Eyüp'ten geçiyor. Şimdilerde yeni başladığımız Eminönü'nden Haliç boyunca sahilden Eyüp'e giden tramvay hizmete verecek. İhalesi ve yer teslimleri yapıldı, başladı ve devam ediyor. Sizler 'Evet' dediğiniz müddetçe bunlar devam edecek" şeklinde konuştu.
"16 Nisan gecesi 15 Temmuz'un finali olacak"
Temel atma ve toplu açılış törenine katılan AK Parti İstanbul İl Başkanı Selim Temurci, "Bizler hizmetler yaparken, insanlarımızın gönüllerine dokunmayı bileceğiz. Dokunduğumuz her bir gönül bu hizmetleri çok daha anlamlı kılacak. İşte bizler insanlarımızın gönlüne dokuna dokuna onların duaların ala ala uzun ince yolda yürüyoruz. Biz güçlü bir iradenin arkasından yürüyoruz ve o irade de güçlü Türkiye'yi birlikte inşa edeceğiz. Siyasi görüşü ne olursa olsun Cumhurbaşkanımızın sesini duyarak sokaklara inenler, tekrar onun sesiyle çıkacaklar. İnşallah 16 Nisanla birlikte 15 Temmuz finali olacak ve bu millet tekrardan ayağa kalkacak" ifadelerinde bulundu.
Protokol konuşmalarının ardından yapımı tamamlanan tesisler kurdele kesim töreniyle hizmete açıldı. Ayrıca, temeli atılacak bölgelerle ise canlı bağlantı yapılarak yatırımların temelleri atıldı.
(MB-HB-
Son Dakika › Genel › Kadir Topbaş: 'Helikopter Kazasında 7 Kişi Öldü' - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.