11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika
Güncel

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları

Van Kültür ve Sanat Derneği organizasyonuyla Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlenen program renkli görüntülere sahne oldu.

10.06.2013 23:51

Van Kültür ve Sanat Derneği (VAKSED) organizasyonuyla 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları etkinliği yapıldı.

Atatürk Şehir Stadyumunda düzenlenen etkinliğe katılan 13 ülkeden 90 çocuk, seslendirdikleri Türkçe ve Kürtçe şarkılarla Vanlılara unutulmaz bir akşam yaşattı.

Çeşitli yörelere ait halk oyunları ve dans gösterileri sunan öğrenciler, renkli görüntüler oluşturdu.

Moğolistanlı öğrenciler, Hakkari yöresine ait halk oyunlarını sergilerken, Kırgızistanlı Corobayev Farruh ve Kencayev İlimbey isimli öğrenciler "Ankara havası" oynadı.

Olimpiyatlarda bu yıl şarkı dalında altın şarkı birinciliği elde eden Iraklı Geylan Tahiri'nin "Rındamın" adlı Kürtçe şarkıyı seslendirdiği olimpiyatlarda, Mozanbikli öğrenciler de Kastamonu yöresine ait oyunları sergiledi.

Vali Münir Karaloğlu, programda yaptığı konuşmada, Mevlana'nın, "aynı dili konuşanlar değil aynı duyguyu paylaşanlar anlaşabilir" sözlerine vurgu yaparak, ülkelerinden uzakta farklı coğrafyalarda görev yapan öğretmenlerin, dilleri ve renkleri farklı çocuklarla sevgiyi, dostluğu, barışı, kardeşliği, fadakarlığı ve insani değerleri paylaştığını belirtti.

Öğretmenlerin, gittikleri her yerde insanlarla gönül köprüsü kurduğunu anlatan Karaloğlu, "Sevgi, medeniyet dili Türkçemizi ve hoşgörü medeniyetimizi dünyanın dört bir tarafına taşıyabildiler. Hepsine fedakarlıklarından dolayı teşekkür ediyorum" dedi.

Program, davetliler ve öğrencilerin "Yeni bir dünya" adlı şarkıyı seslendirmesinin ardından son buldu. - Van

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 11. Uluslararası Türkçe Olimpiyatları - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement