12 Eylül'ün 31'inci Yıldönümü - Son Dakika
Güncel

12 Eylül'ün 31'inci Yıldönümü

12 Eylül\'ün 31\'inci Yıldönümü

Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda düzenlenecek mitingi duyurmak için düzenlenen basın açıklamasında, "Darbecileri bugüne kadar yargılayamadığımız gibi, darbe tüm temel kurumlarıyla devam ediyor" denildi.

09.09.2011 15:08

12 EYLÜL'ün 31'inci yıldönümü nedeniyle Pazar günü Kadıköy Meydanı'nda düzenlenecek mitingi duyurmak için düzenlenen basın açıklamasında, "Darbecileri bugüne kadar yargılayamadığımız gibi, darbe tüm temel kurumlarıyla devam ediyor" denildi.

78'liler Girişimi, DİSK ve KESK/İstanbul Şubeler Platformu'nun da aralarında bulunduğu, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri tarafından saat 12. 30'da Taksim Meydanı'nda basın açıklaması yapıldı. Açıklamada, " 12 Eylül Darbesi'nin 31'inci yıldönümü. 12 Eylül Darbecileri yargılansın" yazılı döviz açıldı. Topluluk, "Darbeciler yargılansın", "Gün gelecek, devran dönecek, darbeciler halka hesap verecek" diye sloganları attı.

DARBECİLERİ YARGILAMALIYIZ

ÖDP İstanbul İl Yöneticisi Dr. Nazmi Algan tarafından okunan basın açıklamasında, "Darbecilerin kendileri bile, darbeyi hazırlarken, 12 Eylül'ün darbe kurumları üzerinden, bu kadar uzun ömürlü olacağını düşünmemişlerdi. Dünyanın her tarafında, halkların baskısıyla darbeciler yargılanırken, Türkiye halkları bu ayıpla daha fazla yaşayamaz. Bizim halkımız da kendi darbecilerini yargılayan diğer dünya halkları kadar onurludur. 12 Eylül darbecilerini yargılamalıyız. Bunun iklimini yaratmalı, ilişkilerini örmeliyiz." dedi.

DARBE, TOPLUM GELECEĞİNEDİR

12 Eylül Anayasası'nın kalkması gerektiğini de sözlerine ekleyen Nazmi Algan, "Eşitlikçi, özgürlükçü, demokratik bir anayasa yapılmalıdır. Darbe bütün toplum ve onun geleceğine darbedir. Darbelerin ve darbecilerin yargılanmasında ayrım gözetilmemelidir. Benim darbecilerim kötü, senin darbecilerin iyi denmemelidir" diye konuştu.

Topluluk açıklama sonrası, İstiklal Caddesi'nde mitinge çağrı bildirisi dağıttı. - İstanbul/ Beyoglu

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 12 Eylül'ün 31'inci Yıldönümü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement