14 Ağustos Dünya Rabia Günü - - Son Dakika
Güncel

14 Ağustos Dünya Rabia Günü -

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler olayın birinci yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de anıldı.

15.08.2014 00:59

Mısır'da, Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında darbecileri protesto ederken açılan ateş sonucu yaşamını yitirenler olayın birinci yılında Almanya'nın başkenti Berlin'de anıldı.

Kentin Merkezi'ndeki Brandenburg Kapısı önünde toplanan grup, Mısır bayrakları ve ''Rabia işaretleri'' taşıdı. Üzerinde ''Bu sadece askeri hükümet altındaki Mısır'da olur: 529 kişiye bir günde idam cezası verildi'', ''Askeri darbeye hayır'' ve ''Biz demokrasi ve hukuk devleti için protesto ediyoruz'' yazan afişler yerlere serilirken, ''Mısır'a özgürlük'', ''Mısır'a barış'', ''Askeri darbeye hayır'' ve darbeyle görevinden alınan Mısır Cumhurbaşkanı Muhammed Mursi'yi destekleyen sloganları atıldı.

Meydana mumlarla ''R4BIA'' yazısı yazıldı ve yanına ''Susmak öldürür'' yazısı konuldu.

Burada yapılan konuşmada, Mısır'da 1 yıldan beri diktatör rejiminin bulunduğu, Mısır halkının acı çektiği ifade edildi. Rabiatul Adeviyye ve Nahda meydanlarında bir yıl önce binlerce kişinin öldürüldüğüne dikkati çekilen konuşmada, "şu an yönetimde olan rejiminin halkına ihanet ettiği" vurgulandı.

"Mısır yönetiminin, suçsuz yere insanları öldürdüğü ve cezaevine koyduğu" belirtilen konuşmada ''Rabia işareti'' yapanların özgürlük istediği kaydedildi.

Anma eylemine katılanlardan Yusuf Yusuf, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ''Rabia Günü'nün'' kendisi ve tüm Mısırlılar için umut anlamına geldiğini belirtti.

Bir yıl önce temmuzda Rabiatul Adeviyye Meydanı'nda bulunduğunu, oradaki insanlarla yemek yediğini anlatan Yusuf, Almanya'ya geldikten sonra katliamın yapıldığını ve çok üzüldüğünü anlattı.

"İnşallah orada hayatını kaybedenler şehadete kavuşmuştur" diyen Yusuf, katliamı geçekleştiren darbeci Sisi'nin ve generallerin cezalandırılması gerektiğini kaydetti.

Türk haklının kendileriyle birlikte olduğunu, Türklerin cumartesi Berlin'de Mısır rejimine karşı yapılacak gösteriye de katılacaklarını belirten Yusuf, "Bizim umudumuz ağabeyimiz Erdoğan. O bizim kalbimizde. Bizi askeri rejime karşı Katar emiriyle birlikte destekliyor. Erdoğan, şimdi Cumhurbaşkanı olduğu için mutluyuz. Sadece Türkiye'nin değil, tüm Müslümanların Cumhurbaşkanı'' ifadelerini kullandı.

Brandenburg Kapısı önündeki eylem, olaysız sona erdi.

14 Ağustos Dünya Rabia Günü -
Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 14 Ağustos Dünya Rabia Günü - - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement