14 Şubat Öncesi Nikah Memurlarına Eğitim - Son Dakika
Güncel

14 Şubat Öncesi Nikah Memurlarına Eğitim

14 Şubat Öncesi Nikah Memurlarına Eğitim

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Marmara Belediyeler Birliği, evlenen çiftleri boşanmalar konusunda uyarmak ve mutlu evliliğin sırlarını anlatmak için nikah memurlarına eğitim verdi.

13.02.2014 11:44

14 Şubat Sevgililer Günü öncesi Marmara Belediyeler Birliği, evlenen çiftleri boşanmalar konusunda uyarmak ve mutlu evliliğin sırlarını anlatmak için nikah memurlarına eğitim verdi. İletişim Uzmanı Canten Kaya tarafından gerçekleştirilen seminerde, boşanmaların daha çok ilk 5 yıl içerisinde gerçekleştiği, boşanmaya neden olan sorunun da çiftlerin birbirini olduğu gibi kabul etmemekten kaynaklandığı belirtildi.

Marmara Belediyeler Birliği, her yıl artan boşanmaların önüne geçmek için 14 Şubat Sevgililer Günü öncesinde nikah memurlarını eğitime aldı. İletişim Uzmanı Canten Kaya'nın sunumuyla gerçekleştirilen "Nikah Memurunun İletişimi ve Boşanmaların Önüne Nasıl Geçilir" eğitiminde nikah esnasında binlerce aileye ulaşan nikah memurlarının evlenen çiftleri boşanmaya götüren konularda nasıl uyarabilecekleri anlatıldı. Eğitimde, Muammer Karaca Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Karaosmanoğlu öncülüğünde Beyoğlu Belediyesi tiyatro oyuncularının temsili nikah merasimi de gerçekleştirdi.

Seminerin amacının nikah sırasında memurların çiftleri küçük bilgilerle uyararak, boşanmaların önüne geçmek için gerçekleştirildiğini ifade eden Canten Kaya, "Nikah memuru arkadaşlarımız insanları mutlu bir şekilde evlendiriyorlar ve o vazifelerini en iyi şekilde yapıyorlar. Ama bakıyoruz ki, büyük bir coşku ile evlenen insanlar, 'seni seviyorum' diyen insanlar 'Allah bir daha yüzünü göstermesin' noktasına geliyor. Bu noktada evlendirdiğimiz insanlara aynı zamanda boşanma potansiyellerinin de olduğunu fark ettirmek istedik" diye konuştu.

"KÜÇÜCÜK BİLGİLERLE KURTULABİLECEK BİNLERCE EVLİLİKLER VAR"

"Küçücük bilgilerle kurtulabilecek binlerce evlilikler var" diyen Kaya, boşanmaların bir kısmının çiftlerin ailelerinden kaynaklandığını belirterek, "Anne babalar yüzünden de evliliklerde sıkıntı var. Gençler, 'ben onunla evleniyorum, anne babasıyla evlenmiyorum ki' diyor. Ama Türkiye'de yapılan çalışmalar şunu gösteriyor. Anne babayı yok sayıyorsanız, anne babalarına saygısızlık yapıyorsanız eşinizi de kaybediyorsunuz" şeklinde konuştu.

Kadınların güzel sözler duymak istediğini belirten Kaya, "Kadınların sevildiğini bilme ihtiyacı var. Erkekler saygı, kadınlar sevgi bekliyor. Bu noktada beklentilerini görmediği zaman evlilikler yürümüyor. Kadınlar kulağıyla sevildiğini duymak istiyor. Erkekler zaten seviyorum ne gereği var diye düşünüyor" dedi.

Canten Kaya, 14 Şubat Sevgililer Günü'nde özellikle erkeklere eşlerine güzel sözler söylemesi konusunda tavsiyede bulundu.

"BOŞANMALAR İLK 5 YIL İÇERİSİNDE GERÇEKLEŞİYOR"

İki farklı karakterin bir arada yaşamasının zor olduğunu ifade eden Kaya, evliliğin ilk yıllarında çiftlerin birbirini olduğu gibi kabul ederek, uyumu sağlamaları gerektiğini söyledi. Kaya, "Kadının ve erkeğin kendi ailesinden getirdiği kalıplar var. Farklı kalıplarımız bir arada yaşamaya başladığı zaman sorun oluyor. Mutlu olan çiftlere baktığımız zaman yüzde 84'ü eşlerini olduğu gibi kabul ediyor. Boşanmaların en yoğun olduğu yıllar ilk 2 yıldan başlıyor, 5 yıl içinde gerçekleşiyor. Çünkü o uyum sürecinde kaynaklanıyor" dedi.

Canten Kaya, çiftlere her türlü sorunlarını anne babalarına taşımaması gerektiği konusunda da uyarıda bulundu.

"NİKAH MEMURLARI ULVİ BİR GÖREV İFA EDİYOR"

Çiftlerin boşanması konusunda nikah memurlarına da sorumluluk düştüğünü ifade eden Marmara Belediyeler Birliği ve Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, "Ulvi bir görev ifa eden nikah memurlarının, nikah esnasında aileleri ve gençleri uyaracak bilgiler vermelerini sağlamak istiyoruz. Bu çalışmayla boşanmaların hızla arttığı ülkemizde nikah memuru olan arkadaşlarımıza da sorumluluk yüklüyoruz. Nikah memurlarımız, anne ve babaların gençlere destek olmasının ne kadar önemli olduğunu her nikahta anlatmalarını sağlamak istiyoruz" dedi.

Temsili nikah töreninde nikah memuru olan Muammer Karaca Tiyatrosu Genel Sanat Yönetmeni Mehmet Karaosmanoğlu, "Her ailede zaman zaman tatsızlıklar olabilir. Bunlar tuzu biberi olmalı" dedi. - İSTANBUL

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 14 Şubat Öncesi Nikah Memurlarına Eğitim - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement