15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü - Son Dakika
Güncel

15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü

15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta binlerce kişinin katılımıyla, "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

15.07.2017 22:10

15 Temmuz Demokrasi ve Milli Birlik Günü etkinlikleri kapsamında Trabzon, Ordu, Giresun, Artvin, Gümüşhane ve Bayburt'ta binlerce kişinin katılımıyla, "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Trabzon Öğretmenevi önünden başlayan yürüyüşe ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar katıldı.

Trabzon Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımının marşları eşliğinde gerçekleştirilen ve 150 metrelik Türk bayrağının da açıldığı yürüyüş, 15 Temmuz Şehitler ve Hürriyet Parkı'nda saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın seslendirilmesinin ardından sona erdi.

Yürüyüşe Vali Yücel Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Orhan Fevzi Gümrükçüoğlu, Ortahisar Belediye Başkanı Ahmet Metin Genç, İl Jandarma Komutanı Albay Okçin Akşit, İl Emniyet Müdürü Ahmet Hakan Arıkan, AK Parti İl Başkanı Haydar Revi, MHP İl Başkanı Nihat Birinci ile meslek örgütleri ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri de katıldı.

Ordu

Ordu'da, "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" Altınordu Belediyesi önünden başladı.

Türk bayrakları taşıyan ve "15 Temmuz" yazılı tişört giyinen vatandaşların yürüyüşü, Büyükşehir Belediyesi Mehteran Takımı eşliğinde gerçekleştirildi.

"Şehitler ölmez, vatan bölünmez" gibi çeşitli sloganların atıldığı yürüyüşte, kentin plakası esas alınarak hazırlanan 52 metrelik Türk bayrağı taşındı. Yürüyüşte, FETÖ aleyhine slogan atıldı.

Demokrasi Meydanı'nda sona eren yürüyüşe Vali Seddar Yavuz, Büyükşehir Belediye Başkanı Enver Yılmaz, İl Jandarma Komutanı Albay Sedat Sarıkaya, Ordu Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Tarık Yarılgaç, AK Parti İl Başkanı Uğur Çelenk, MHP İl Başkanı Köksal Yılmaz, Altınordu Belediye Başkanı Engin Tekintaş de katıldı.

Giresun

Giresun'da Debboy mevkisinde başlayan yürüyüş ise Atatürk Meydanı'nda sona erdi.

Yürüyüşe, vatandaşların yanı sıra Vali Harun Sarıfakıoğlulları, Giresun Belediye Başkan Vekili Ahmet Yusufağaoğlu, Giresun Jandarma Bölge Komutanı Tuğgeneral Hakan Saraç, Giresun Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Cevdet Coşkun, kamu ve sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı.

Türk bayrağının taşındığı "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından sona erdi.

Artvin

Artvin'de düzenlenen "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü"ne de vatandaşlar ilgi gösterdi.

Halitpaşa Meydanı'ndan başlayan programa katılan ve ellerinde Türk bayrakları bulunan vatandaşlar, "Şehitler ölmez vatan bölünmez", "Dik dur eğilme bu millet seninle" sloganları eşliğinde yürüdü.

Artvin Halk Eğitim Merkezi Mehteran Takımının marşlar çaldığı ve Türk bayrağının açıldığı yürüyüş, Milli İrade Meydanı'nda tamamlandı.

Yürüyüşe Vali Ömer Doğanay, Belediye Başkanı Mehmet Kocatepe, Garnizon Komutanı Abdullah Çerçi, Artvin Çoruh Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Fahrettin Tilki ve diğer ilgililer katıldı.

Gümüşhane

Gümüşhane'de de "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü" gerçekleştirildi.

Vatandaşların Türk bayrakları taşıdığı yürüyüş, Sanayi Mahallesi ile Atatürk Caddesi arasındaki güzergahta organize edildi.

15 Temmuz gazilerinden Nejmettin Utuş, Yaşar Parlak, Cihan Kılıç, Bedir Hayal, Ünal Şişman, Abdullah Şişman ve Üzeyir Civan'ın da katıldığı yürüyüş sırasında "Şehitler ölmez, vatan bölünmez", "Vatan sana canım feda" sloganları atıldı.

Katılımcılardan bazıları, darbe girişimi sırasında şehit olan 249 kişinin isimlerinin yazılı olduğu yelekler giydi.

Yürüyüşe Valisi Okay Memiş, Belediye Başkanı Ercan Çimen, kamu kurum ve kuruluşları ile sivil toplum örgütlerinin temsilcileri de katıldı.

Bayburt

Bayburt'taki "15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü"ne de yoğun katılım oldu.

Tuzcuzade Mahallesi'nden başlayan ve vatandaşların Türk bayrakları taşıdıkları yürüyüş, Saat Kule Meydanı'nda sona erdi.

Şehitler lehine sloganların atıldığı yürüyüşe Vali Ali Hamza Pehlivan, Belediye Başkanı Mete Memiş, AK Parti İl Başkanı Hakan Kobal da katıldı.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 15 Temmuz Milli Birlik Yürüyüşü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement