Burdur Valisi Şerif Yılmaz, 19 Eylül Gaziler Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.
Vali Yılmaz, mesajında, Türk milletinin tarih boyunca vatan uğrunda şehit ve gazi olmayı büyük bir onur ve gurur kaynağı saydığını belirtti.
Bugün hür ve bağımsız yaşanılan vatan topraklarının maddi bedeller ödenerek değil, şehit ve gazilerin kahramanca mücadeleleri sayesinde kazanıldığını kaydeden Yılmaz, mesajında şu ifadelere yer verdi:
"Şehit ve gazilerimize ne kadar dua etsek, ne kadar minnet ve şükran duysak azdır. Bugün milletimiz ülkemizi içeriden ve dışarıdan bölmeye çalışan terör odaklarına karşı mücadelesini kararlılıkla sürdürmekte, kendisini tankların önüne atmaktan, kurşunlara göğsünü siper etmekten geri kalmamaktadır. Güvenlik güçlerimiz tarafından PKK terör örgütüne karşı verilen kararlı mücadele ve 15 Temmuz FETÖ darbe girişimine karşı milletimiz tarafından gösterilen birliktelik bunun en önemli göstergesidir. Bu duygu ve düşüncelerle, mareşal rütbesi ve gazi unvanı verilişinin yıldönümü dolayısıyla başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş gazilerimiz ve şehitlerimizi rahmetle anıyorum."
Son Dakika › Güncel › 19 Eylül Gaziler Günü - Son Dakika
Masaüstü bildirimlerimize izin vererek en son haberleri, analizleri ve derinlemesine içerikleri hemen öğrenin.