2. Dalga Operasyonda 4 Polis Tutuklandı - Son Dakika
Güncel

2. Dalga Operasyonda 4 Polis Tutuklandı

2. Dalga Operasyonda 4 Polis Tutuklandı

Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2. dalgasında gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden 4'ü tutuklandı.

07.08.2014 15:47  Güncelleme: 16:43

Emniyet mensuplarına yönelik 22 Temmuz operasyonunun 2. dalgasında gözaltına alınıp tutuklanma talebiyle mahkemeye sevk edilen 10 şüpheliden 4'ü tutuklanırken, 6'sı ise adli kontrol talebiyle serbest bırakıldı.

Dün akşam 20.45 saatlerinde başlayıp 05.30'a kadar süren şüpheli polislerin mahkeme sorgusunda İstanbul 5. Sulh Ceza Hakimi Cevdet Özcan 12.30 sıralarında kararını açıkladı. Hakimi Özcan, her şüphelinin kaçta savunmaya başladığını ve kaçta bitirdiğini detaylı olarak 20 sayfalık tutanağa geçirdi.

DİNLEME KAYITLARI SORULDU

Duruşmada emekli polis memuru olduğunu söyleyen Ebubekir Özer'in, 20 yıl istihbarat şubede çalıştığını ve görevini de yasadan kaynaklanan hak ve yetkiler çerçevesinde yaptığını söylediği öğrenildi. Özer'in savunmasında "İletişimin tespiti gerekiyor ise sıralı amirler olarak kısım ve büro amirleri tarafından şube müdürünün imzası ve onayı ile ilgili mahkemelerden dinleme kararı alınır, bu kararda İstihbarat Daire Başkanlığı'na ve TİB'e gönderilir. Yaptığım dinleme ve izleme görevi benim dahilimin olmadığı alınan mahkeme kararlarına dayalı olarak yapıldığından herhangi bir suç unsuru içermemektedir" dediği belirtildi. Komiser Yardımcısı Hasan Aladağ ise 2006-2011 yılları arasında İstanbul İstihbarat Şube'de çalıştığını söyledi. Aladağ'ın mahkemedeki sorgusunda "Mahkeme kararlarını fiziken görmediğim gibi mahkeme kararlarının kim hakkında alındığı hususunu bilmem mümkün değildir" ifadelerini kullandığı kaydedildi.

MİLLETVEKİLLERİNİN DİNLENDİĞİ SORUSU

Komiser Yardımcısıyken 2 ay önce açığa alınan şüpheli Burhan Alioğlu, 4 yıl İstihbarat Şube'de çalıştığını 2008-2009 yıllarında 27 kişi hakkında usulsüz dinleme yaptığı gerekçesiyle açığa alındığını öğrendiğini belirtti.

Alioğlu'na Milletvekili Özcan Yeniçeri ve eski milletvekili Ümit Özdağ'ı dinlediği sorularının sorulduğu öğrenilirken Alioğlu'nun ise,"Bu kişilerin dinlenmeleri hususu mahkemeden alınan kararlara istinaden yapılan dinlemedir" şeklinde ifade verdiği belirtildi.

20 yıl İstihbarat Şube'de çalışmış hala Güvenlik Büro Amirliği'nde başpolis memuru olarak görev yaptığı öğrenilen Ebubekir Gül'ün de, "Uzun süre dinleme işi yaptığımdan binlerce kişi dinlediğimden dinlediğim kişileri hatırlamam mümkün değildir. Ancak dinlemeler mahkeme kararı ve usulüne uygun bir şekilde yapılmıştır" dediği kaydedildi.

Komiser Ergün Acun ise, "Görevim El Kaide ve IŞİD gibi örgütleri takip etmek ve bunlar hakkında bilgi toplamaktır. Özellikle 2012 yılından sonra Türkiye'ye gelen Çeçen Özbek Türkmen Kırgız asıllı El Kaide Terör Örgütü ile bağlantılı bazı şahıslar takip ediliyordu. Bunlar hakkında gelen istihbarat üzerine kararlar alınıp takibi yapılıyordu" şeklinde ifade verdiği öğrenildi.

5 yıl istihbarat büroda çalıştığını söyleyen Komiser Fürkan Donkar'ın da, "Emniyet Müdürü Emin Arslan ile ilgili olarak o dönemde Ergenekon terör örgütü ile bağlantılı olduğuna dair gelen ihbarlar ve başka şubelerden gelen yazılardan dolayı talepte bulunduk. Emniyet İstihbarat Dairesi Eski Başkanı Sabri Uzun hakkında da aynı hususlar var. Bu nedenle masa amiri olarak talep formunu imzaladım. Mahkeme kararına dayalı olarak yaptığımız dinlemelerdir" ifadelerini kullandığı belirtildi. Komiser Yardımcısı Hacı Şerif Erikmen'in ise, "Müge Anlı isimli şahsı televizyondan tanıyorum. Kendisiyle ilgili dinleme yaptığımızı hatırlamıyorum" dediği kaydedildi.

4 TUTUKLU, 6'SI ADLİ KONTROL TALEBİYLE SERBEST

Mahkeme, Furkan Donkar, Hacı Şerif Erimken, Serdal Kurtoğlu ve Ebubekir Gül'ün "Kişiler arasında aleni olmayan konuşmaları kaydetmek" ve "Resmi belgede sahtecilik" suçlarından tutuklanmasına karar verdi. Veli Karlı, Hasan Aladağ, Haluk Ural, Ergün Acun, Ebubekir Özer ve Burhan Alioğlu'nun söz konusu suçlardan tutuklanmalarının talep edildiğini ve suçların işlendiğine dair somut delillerin bulunduğunu ancak adli kontrol hükümlerinin uygulanmasının yeterli olduğunu belirten mahkeme, 6 şüpheli hakkında yurt dışına çıkış yasağı konularak serbest bırakılmalarına hükmetti. - İstanbul

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 2. Dalga Operasyonda 4 Polis Tutuklandı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement