20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni" - Son Dakika
Güncel

20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni"

20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni"

İstanbul Valisi Mutlu: "Bu yağışlar, İstanbulumuz için adeta çok önemli bir rahmet oldu.

04.06.2014 15:02

İstanbul Valisi Hüseyin Avni Mutlu, son günlerdeki yağışların barajlardaki su seviyesini bir miktar artırdığını ve yazın biraz daha rahat geçmesini sağlayacağını söyledi.

Türk Dünyası Araştırmaları Vakfının (TDAV) Sinan Erdem Spor Salonu'nda düzenlediği "20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni"ne katılan Mutlu, programın ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.

Mutlu, "İstanbul'da yoğun yağışlarda ne gibi olumsuzluklar yaşandı?" sorusu üzerine, böylesine bol bir rahmete kavuştukları için şükrettiklerini belirterek, "Çünkü İstanbulumuzun susuz kalması noktasında alınan bütün tedbirlerle birlikte barajlarımızdaki su seviyelerinin yüzde 30'un altına düştüğünü biliyoruz. Bu yağışlar, İstanbulumuz için adeta çok önemli bir rahmet oldu. Yağışlar, barajlarımızdaki seviyeleri bir miktar artırırken, yazı biraz daha rahat geçirmemize vesile oldu. Her damla yağmur, bizim için çok büyük kıymet ifade ediyor. Sadece İstanbul'da da değil tüm Türkiye yağış aldı. Yağışların olması, güzel fakat yağışlar biraz kuvvetli geldi. Normalde mayıs, haziran ortalamalarının çok üstünde bir yağış oldu" diye konuştu.

Olumsuzluklar açısından bakıldığında, İstanbul'da bazı semtlerde evlerin bodrum katlarında su baskınlarının yaşandığını dile getiren Mutlu, bunların olmasını hiç arzulamadıklarını ifade etti. Su baskını yaşanan binaların, yol kotu seviyelerinin altında yapıldığına işaret eden Mutlu, bu nedenle bu tür olumsuzluklar yaşandığını anlattı.

İstanbul Büyükşehir Belediyesinin tedbirler aldığına dikkati çeken Mutlu, "Eski ile mukayese edildiğinde, taşan dereler, suyun üstünde yüzen arabalar, Allah korusun ölümler, yaralanmalar pek çok şey görülüyordu ancak bu yağışlarda hamdolsun yaşamadık. Bazı bölgelerimizde, haddinden fazla yağan yağışlar, yollardaki su seviyelerini artırdı" dedi.

"Çekeni tebrik etmek lazım"

Vali Hüseyin Avni Mutlu, dün gece twitter hesabında paylaştığı, Üsküdar sahilinde yağmur sularının deniz ile karayı birleştirmiş gibi gösterdiği fotoğrafın sorulması üzerine de şunları söyledi:

"Çekeni tebrik etmek lazım. Yol ile denizin birleştiği bir tabloyu bulması, minibüsle vapuru bir araya getirmesi, bana göre fotoğrafçılık dilinin ne kadar güçlü olduğunu gösteriyor. Altına bir cümle yazdığınız vakit, bunu insanlara esprili bir şekilde paylaşmış oluyorsunuz. Mizah olarak iyi bir tweet diye düşünüyorum." - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 20. Türk Dünyası Çocuk Şöleni' - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement