25. Anfaş Hotel Equipment Fuarı Açıldı - Son Dakika
Güncel

25. Anfaş Hotel Equipment Fuarı Açıldı

25. Anfaş Hotel Equipment Fuarı Açıldı

25 Ocak tarihleri arasında devam edecek fuarın açılışına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut ve çok sayıda davetli katıldı.

22.01.2014 14:00

25 Ocak tarihleri arasında devam edecek fuarın açılışına Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık, ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut ve çok sayıda davetli katıldı.

FUAR SONUNDA İKİ MİLYAR DOLARLIK EKONOMİK BÜYÜME BEKLİYORUZ

Antalya Valisi Sebahattin Öztürk, fuarın sonunda 2 milyar dolarlık bir ekonomik büyüme beklediklerini söyledi. Türkiye'nin en iddialı olduğu sektörlerden bir tanesinin hotel ekipmanları olduğunu belirten Vali Öztürk, şöyle konuştu: "Böyle bir fuarın Antalya'da olması kadar doğal bir şey olamaz. Bu fuarın akabinde, 2 milyar dolarlık bir ekonomik büyüklük bekliyoruz. Çok önemli bir faaliyet, çok önemli bir aktivite. Türkiye'nin önemli turizmcileri, konaklama tesisi sahipleri, hem de dünyanın çeşitli yerlerinden gelen misafirlerimiz burada bu süre içerisinde yenilikleri, yeni üretilen ürünleri görmek fırsatı bulacak. Antalya, artık İstanbul'dan sonra çeşitliliği, kozmopolit bir yapıya kavuşması, büyüklüğü ve imkanlarıyla, İstanbul'la yarışan bir şehir. Turizm bakımından da Türkiye'nin bir numaralı şehridir."

BU YIL 13 MİLYON TURİST HEDEFLİYORUZ

Antalya'nın 2013 yılında 12 milyon turist ağırladığını hatırlatan Vali Öztürk, şunları söyledi: "2014 yılında en az 13 olmasını hedefliyor ve bekliyoruz. Doğal olarak her yıl yenileme ve yeni yatırımlara ihtiyacımız var. Bu yatırımları yaparken otel ekipmanları çok önemli bir yer tutacaktır. Turizm, 50'nin üzerinde sektörü ilgilendiriyor. Hotel ekipmanları da ekonomiyi çok ciddi olarak etkiliyor. 13 milyon insan ve her sene artırmayı düşündüğümüz ve 2023 hedeflerinde de 18 milyona çıkmayı düşündüğümüz bir rakam. Eğer bu rakama ulaşacaksak, hem mevcut tesislerimizi yenilememiz ve doldurmamız lazım. Hem de yenilerini ilave etmemiz lazım."

TURİZMİ ÇEŞİTLENDİRMEK İÇİN RAYLI SİSTEM ŞART

Turizmi çeşitlendirmek için Antalya'ya raylı sistemin şart olduğunu savunan Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Antalya halkının Türkiye'de mutluluk konusunda birinci sırada olduğunu söyledi. Kış turizmini etkileyen kongre ve fuarların kendini çok mutlu ettiğini belirten Akaydın, sözlerine şöyle devam etti: "Benim yaptırdığım bir ankette, Antalya halkına soruldu, 'bu şehirde yaşamaktan mutlu musunuz, değil misiniz?' diye. Yüzde 88'i mutluyuz dedi. Bu çok iyi bir rakam. Halkın mutluluğu açısından sanıyorum Türkiye birincisiyiz. Bunu koruyup, sürdürmemiz lazım. Bunu koruyup sürdürmenin en önemli yollarında biri de turizm ekonomisini iyi şartlarda yaşanılır kılmamız lazım. Bunun için neler yapılması gerektiğini hepimiz biliyoruz. İki sene önce 2023 vizyonu tartışıldı. Benim hoşuma giden bir teklif, Antalya'ya trenle ulaşım. Hükümete baskı yapmalıyız. Antalya raylı sistemin pahalı olduğunu bilenlerdeniz ama turizmi çeşitlendirme için buna çok ihtiyacımız var. Bir diğeri, 538 köy var. Köylerin ekolojik turizme, teşvik için 4-5 yıldızlı otellere kardeş köy ilan edelim dendi. Oteller olanaklarının bir kısmını bu köyleri güzelleştirmek için katkı yapabilir. Bu konuyu yeri gelmişken sizlerle paylaşmak istedim. Otelcilerden seçimden sonra gene başkan olursam destek bekliyorum."

Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık da, "Türk turizminin gelişim sürecine eşlik eden fuarın 25 sene önce yeni yapılmakta olan otellere mal ve hizmet satmak isteyen 40 katılımcı firma ile 3 bin 500 metrekare olarak açıldı. Fuar, 25 yılda Türk turizminin gelişimiyle 10 kat büyüdü. 2014 yılında fuarda 400 katılımcı firmanın 35 bin metrekare alanda stand açmasını bekliyoruz. Fuarın, doğrudan ve dolaylı olarak 2 milyar dolarlık ticaret hacmi kazandırmasını bekliyoruz" dedi.

ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut da, Antalya'nın Akdeniz çanağındaki İspanya'dan fazla 5 yıldızlı otele sahip olduğunu anlatarak şöyle konuştu: "Türkiye, turist sayısı ve gelir bakımından ilk 10 içindedir. Yüzde 4 büyürken Türkiye'de üç misli fazla olmuştur. Bu gelişimden en çok pay turizm başkenti Antalya'nındır. Bu olumlu tablo kısa ve orta vadede sorun. Dünyada yeni otellere dış ve iç mimarisi ile sanat eseri olarak yükselmektedir. Tesisler ve hizmet kaliteleri ile gurur duyuyoruz. İç ve dış yenilenmeyi gözardı etmemeliyiz. Kendini yenilemeyen tesisler hızla demode olmaktadır. Turizm devamlı yeniliklere önem vermekten geçmektedir."

Konuşmaların ardından Antalya valisi Sebahattin Öztürk, Antalya Büyükşehir Belediye Başkanı Mustafa Akaydın, Anfaş Yönetim Kurulu Başkanı Mustafa Çalık ve ATSO Yönetim Kurulu Üyesi Hüseyin Barut açılış kurdelesini kesti. Kurdele kesiminin ardından Vali Öztürk ile Başkan Akaydın ve beraberindekiler stantları gezdi. - ANTALYA

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 25. Anfaş Hotel Equipment Fuarı Açıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement