28 Şubatçıların F-4 İhaneti - Son Dakika
Güncel

28 Şubatçıların F-4 İhaneti

28 Şubatçıların F-4 İhaneti

Modernizasyonu bakın hangi ülkeye verdiler!

08.03.2015 12:27

2 hafta içinde üç F-4 savaş uçağımızın düşerek 6 pilotumuzun şehit olması, dikkatleri modernizasyon işini yapan İsrail'e çevirdi. Yaşanan uçak kazalarını Yeni Akit'e değerlendiren Uçak ve Uzay Bilimleri Profesörü Ahmet Nuri Yüksel, "O dönem 'modernizasyon işini İsrail'e vermeyin' diye çok uyardık ama 28 Şubatçılar'a dinletemedik" dedi.

AYNI PİLOTAJ HATASI MİLYONDA BİR İHTİMALDİR

Uçak kazalarında yaşanan benzerliklere dikkat çeken Yüksel, "Kazaların hepsinde mi pilotlar koltuk fırlatamadı. Bunlar eğitimli insanlar. İki kazada da büyük benzerlikler var. Diyelim ki koltuk fırlatma sistemi arızalıydı. Üç uçakta da mı arızalı olur. Hiçbir pilotumuz mu koltuk fırlatarak kurtulamaz. İki uçağın da aynı şekilde kaza yapma ihtimali milyonda birdir. Hepsinde de pilotaj hatası var demek için pilotları ahmak yerine koymak lazım. 6 pilotun altısı da aynı şekilde hatalı olamaz. Bu uçaklar sözüm ona İsrail'de modernize edildi" diye konuştu.

İSRAİL'İN YAPTIĞI MODERNİZASYON İŞİNDEN ŞÜPHELİYİM

Yüksel, "O dönem biz bu uçakları kendimiz modernize etmek istedik. ABD 'yapamazsınız, elinizde teknik resimler yok' dedi. Verin dedik vermediler. Norveç'te var oraya yaptıralım dedik, hayır dediler. İspanya'da teknik resimler var oraya yaptıralım dedik, ona da hayır dediler. İsrail'e yaptırın dediler. İsrail'de F-4'lerin teknik resimleri yok dedik, biz onlara veririz dediler. Bu teknik resimler ABD'nin bir başka şirketine gizlidir ama İsrail'e gizli değildir. Bu uçaklarla ilgili İsrail'in teknik tecrübesi yoktu ama karşılarında Türkiye var. Onun için ben onlardan şüpheliyim. O dönem ben İsrail'e yaptırılmasına şiddetle karşı koydum. İsrail yapamaz mı? Yapabilir. Ama biz onun doğru yapıp yapmadığını tespit edebilir miyiz? Edemeyiz. İkincisi, bir yerine bir çip koyarlar, istedikleri anda uçakları düşürebilirler" şeklinde konuştu.

28 ŞUBATÇILARDAN HESABI SORULMALI

İsrail'in mikroçip ve yazılım konusunda yüksek teknolojiye sahip birkaç ülkeden biri olduğuna da dikkat çeken Yüksel, sözlerini şöyle sürdürdü: "O dönem bu işin çok yanlış olacağını defalarca söyledim ve uyardım. İsrail Türkiye'nin güçlü olmasını istemez. Suriye'nin düşürdüğü uçağımızla ilgili de benim şüphelerim vardı. O uçak da F-4'dü. Elimizde somut deliller yok belki ama bana göre İsrail Mavi Marmara'nın intikamını alıyor. İsrail'in sistematik olarak yaptığı uzaktan bir müdahaleyi bizim bulmamız mümkün değil. 28 Şubat davasında Meral Akşener'in 6 saat ifade verip de darbecilerden 'davacı değilim' demesini anlamıyorum. İsrail'e verilen modernizasyon işinin hesabı bu 28 Şubatçı paşalardan mutlaka sorulmalı.

YeniAkit

Kaynak: StarGazete.com

Son Dakika Güncel 28 Şubatçıların F-4 İhaneti - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement