29. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali - Son Dakika
Güncel

29. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali

29. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kış Festivali etkinlikleri kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd.Doç.Dr.Onur Bingöl'ün fotoğraf sergisi...

12.02.2013 12:55

Bosna-Hersek'in başkenti Saraybosna'da 29'uncusu düzenlenen Uluslararası Saraybosna Kış Festivali etkinlikleri kapsamında, Kütahya Dumlupınar Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi öğretim üyesi Yrd. Doç. Dr. Onur Bingöl'ün fotoğraf sergisi sanatseverlerin beğenisine sunuldu.

Onur Bingöl'ün "Geze-Gen" adlı fotoğraf sergisi, Saraybosna'nın tarihi

"Kamerni Tiyatrosu"nda açıldı. Bosna-Hersekli sanatseverlerin yoğun ilgi gösterdiği serginin açılışına, aralarında Türkiye'nin Saraybosna Büyükelçiliği temsilcileri ile Türkiye'nin Saraybosna Kültür ve Tanıtma Ataşesi Cengiz Aydın'ın da bulunduğu çok sayıda davetli katıldı.

Fotoğraf sanatçısı Onur Bingöl, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Saraybosna'da böyle bir etkinlik yapılacağını duyar duymaz çalışmalarını gönderdiğini söyledi. Bazı çalışmalarını Uluslararası Saraybosna Kış Festivali'nde sergilemek istediğini ifade eden Bingöl, sergide yer alan eserlerin 2010-2012 yılları arasında Ankara'da çektiği fotoğraflardan oluştuğunu kaydetti.

Saraybosna'yı ilk defa ziyaret ettiğini söyleyen Bingöl, "Kendimi sanki Türkiye'nin bir ilindeymişim gibi hissediyorum. Çok misafirperver ve güler yüzlü insanlarla karşılaştım. Saraybosna sanat dolu, savaşın ardından yeniden doğmuş bir kent. Savaş zamanında burada olanları biz Türk milleti olarak, kendimize oluyormuşçasına derinden hissederdik. Ama şimdi gördüm ki Bosna-Hersek ve halkı savaştan sonra yeniden doğmuş. Gençleri inanılmaz kültürlü. Ben de bu çerçevede buraya gelmekten çok mutluyum" diye konuştu.

Uluslararası Saraybosna Kış Festivali Müdürü İbrahim Spahiç de Türkiye'nin 29 yıldır festivali bütün yönleriyle desteklediğini belirtti.

Yardımlarından dolayı Türk kültür merkezleri ve Türk sanatçılarına teşekkür eden Spahiç, "Türkiye, filmleri, tiyatrosu, müziği, ressamları, yazarları ve diğer dallarda sanatçılarıyla çok defa bu festivalin bir parçası oldu. Saraybosna'da bulunan Yunus Emre Türk Kültür Merkezi de bölgedeki en etkin merkezlerden biri. Bosna-Hersek devleti ve vatandaşları da Türkiye'den gelen sanatçıları bir çok kez ödüllendirerek Türk sanatının kalitesini benimsediğini ortaya koydu" dedi.

İbrahim Spahiç, iki ülke arasındaki dost ve kardeşlik ilişkilerinin sanatla daha da geliştirilebileceğini sözlerine ekledi.

Sergi, 21 Şubat'a kadar Kamerni Tiyatrosu'nda ziyarete açık kalacak.

Muhabir: Meral Balota

Yayıncı: Serkan Fidan - SARAYBOSNA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 29. Uluslararası Saraybosna Kış Festivali - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement