"3. Yargı Paketi" Kapsamında Tutukluluğa İtirazlar - Son Dakika
Güncel

"3. Yargı Paketi" Kapsamında Tutukluluğa İtirazlar

"3. Yargı Paketi" Kapsamında Tutukluluğa İtirazlar

28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım'ın tahliye talebi reddedildi.

13.08.2012 18:11

28 Şubat Soruşturması kapsamında tutuklu bulunan emekli Tuğgeneral Mehmet Ali Yıldırım'ın tahliye talebi reddedildi.

Terörle Mücadele Kanunu'nun (TMK) 10. maddesiyle görevlendirilen hakimlik, Yıldırım'ın avukatının, "3. Yargı Paketi" olarak adlandırılan düzenleme kapsamında tutukluluğa yaptığı itirazı reddetti.

Kararda, Mehmet Ali Yıldırım hakkında, "Cebir ve şiddet kullanarak Türkiye Cumhuriyeti Hükümetini ortadan kaldırmaya veya görevlerini yapmasını kısmen veya tamamen engellemeye teşebbüs etmek" suçundan tutuklama kararı verildiği ifade edildi.

Batı Çalışma Grubu'na ait belgeler, bilgisayar kayıtları ve delillerde, şüphelinin aleyhine kuvvetli suç şüphesinin varlığını gösteren olguların bulunduğu kaydedilen kararda, adli kontrol hükümlerinin yetersiz kalacağı değerlendirilerek tahliye talebinin reddine karar verildiği bildirildi.

-Tutukluluğa devam-

Öte yandan aynı hakimlik, TMK'nın 10. maddesiyle görevli Ankara Cumhuriyet Başsavcıvekilliği'nin, aylık, 28 Şubat soruşturması kapsamında tutuklu bulunan şüphelilerin, "tutukluluk sürelerinin gözden geçirilmesi ve devamına karar verilmesi" talebini de değerlendirdi.

Hakimlik, "suçun niteliği, dosyadaki delil durumu, delillerin karartılması ve şüphelilerin kaçma ihtimalinin bulunması, kuvvetli suç şüphesinin varlığı ve suçun niteliği" gibi sebeplerle, şüphelilerin tamamının tutukluluk hallerinin devamına karar verdi.

Muhabir: Mehmet Tosun

Yayıncı: Selçuk Aval - ANKARA

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel '3. Yargı Paketi' Kapsamında Tutukluluğa İtirazlar - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement