4 Cinayet Aydınlatıldı - Son Dakika
Güncel

4 Cinayet Aydınlatıldı

4 Cinayet Aydınlatıldı

İstanbul'da meydana gelen 4 cinayet polis tarafından aydınlatıldı.

25.05.2013 17:23  Güncelleme: 15:37
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Esenyurt'ta birbiriyle çatışırken yoldan geçen bir kişiyi öldürenler, Şirievler'de komşusunu öldüren 15 yaşındaki bir kız, Fatih'te yurt dışına gönderdikleri paraları cebine atan arkadaşlarını öldüren Bangladeşliler ile Eyüp'te babasının kavga ettiği kişilerle arabuluculuk yapan kişiyi kurşun yağmuruna tutan zanlılar çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Eyüp, Akşemsettin Mahallesi, Cengiz Topel Caddesi üzerinde bulunan Taksi durağında 15 Nisan'da meydana gelen ilk olayda Çoşkun Tanç (29) yol ortasında 5 kurşunla öldürüldü. Polis tarafından olayla ilgili başlatılan soruşturmada emlakçılık yapan Çoşkun Tanç'ın bir süredir Azat O. (20) ile kavgalı olduğu tespit edildi.

Azat O.'nun babasının bir ay önce kavga ettiği, Çoşkun Tanç'ın da onları barıştırmak için arabuluculuk yaptığı öğrenildi. Bu ara buluculuk yüzünden Azat O.'nun Çoşkun Tanç'la sık sık tartıştığı belirledi. Polis Azat O.'yu önceki gün gözaltına aldı. Cinayet Büro Amirliğinde yapılan sorgusunun ardından çelik yelek giydirilerek adliyeye çıkarılan Azat O. tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Esenler, Fatih Mahallesi, Bahçeyolu Caddesi üzerinde 1 Mayıs'ta meydana gelen olayda ise iki grup arasında yaşanan silahlı çatışma sonucu yoldan geçen kahvehane çaycısı Yüksel Kazak (32) başından vurularak öldürüldü. Polis olayla ilgili başlattığı soruşturmada olayın aralarında husumet bulunan Ali B. ve Turgay E. adlı kişilerle Barış N. arasında yaşandığı tespit edildi. Önce Ali B. ile Turgay E. gözaltına alındı. Ancak Yüksel Kazak'ın bu kişilerin arkasında olduğu ve karşıdan açılan ateşle öldürüldüğü belirlenince adli kontrol verilerek serbest bırakıldı. Polisi daha sonra Barış N. ile iki arkadaşını yakaladı. Poliste susma hakkını kullanan şüphelilerden Barış N.'nin mahkemedeki ifadesinde olayı itiraf ettiği ve tutuklandığı öğrenildi.

Fatih'te 8 Mayıs'ta meydana gelen bir başka olayda ise Türkiye'ye kaçak olarak girdiği belirlenen Bangladeş uyruklu bir kişi evinde domuz bağı ile bağlanarak öldürülmüş olarak bulundu. Polis üzerinden kimlik çıkmayan bu kişiyi yakalamak için yaptığı çalışmalarda onunla aynı evi paylaşan 5 arkadaşını gözaltına aldı. Yapılan soruşturmada şüphelilerin ülkelerine götürmek için biriktirdikleri parayı göndermesi için öldürdükleri kişiye verdiklerini ancak paraların gitmediğini öğrendiklerinde aralarında tartışma yaşandığı ortaya çıktı. Suçlamaları kabul etmeyen 5 Bangladeş uyruklu şüpheli çıkarıldıkları mahkeme tarafından tutuklanarak cezaevine gönderildi.

Şirinevler, Akgün Caddesi üzerinde 23 Mayıs'ta meydana gelen olayda ise Doğan Erdoğan(63) oturduğu evin apartman boşluğunda bıçaklanarak öldürüldü. Görgü tanıkları olayı Doğan Erdoğan'la aynı apartmanda oturan 15 yaşındaki N.K. adlı genç kız ile nişanlısı Özgür K. (29) tarafından gerçekleştirdiğini söyledi.

N.K.'nın bıçakladığı Doğan Erdoğan'ın apartman kapısına kadar kovaladığı bu sırada nişanlısı Özgür K.'nın ise mağdura sopayla vurduğu iddia edildi. Polis ekipleri tarafından gözaltına alınan N.K. Çocukları Koruma Şube Müdürlüğü'nde, Özgür K. ise Asayiş Şube Müdürlüğü'nde işlemleri tamamlandıktan sonra adliyeye çıkarıldı. İki şüphelide tutuklandı.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 4 Cinayet Aydınlatıldı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement