48. Kütüphaneler Haftası Giresun'da Kutlanıyor - Son Dakika
Güncel

48. Kütüphaneler Haftası Giresun'da Kutlanıyor

48. Kütüphaneler Haftası Giresun\'da Kutlanıyor

Kütüphaneler Haftası kutlamaları İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle başladı.

27.03.2012 18:43

Kütüphaneler Haftası kutlamaları İl Halk Kütüphanesi'nde düzenlenen törenle başladı.

Törene Giresun Valisi Dursun Ali Şahin, İl Emniyet Müdürü Hikmet Bulak, İl Milli Eğitim Müdürü Necati Akkurt, İl Kültür ve Turizm Müdürü Emin Yılmaz ile davetliler ve öğrenciler katıldı.

İl Halk Kütüphanesi Müdürü Abdülkadir Demir, törende yaptığı konuşmada "Okumak insanın kişisel gelişimini sağlayan önemli etkenlerden birisidir. İnsanın düşünce yapısını, hayal dünyasını geliştirir; sözcük dağarcığını arttırır, insana bilgi ve birikim kazandırır. Okuyan insan yaşayan insandır. Kitaplar yolumuzu aydınlatan ışıklardır.

Kitapsız, kütüphanesiz kalmış bir dünya karanlıkta kalmış bir dünya demektir" dedi.

Vali Dursun Ali Şahin ise yaptığı açıklamada "Ayda en az 1 kitap okumak lazım. Vaktim yok gibi mazeretlerin arkasına sığınmamak gerek, kendimizi kitap okumaya odaklarsak zamanı muhakkak buluruz. Kitap okumak arzu, istek meselesidir. Hiçbir şeyin zorla olmadığı gibi kitap okumakta zorlamayla olmaz. Bilgi toplumu çoğullaştırır. Kitap okurken birbirimizden uzaklaşmamalı, aksine okuduğunu paylaşarak kaynaştırmalı. Her şeyin fazlasının da zarar olduğunu unutmayın, ortasını bulun. Sadece okumak değil insanların birbirleriyle ilişkileri de önemli" diye konuştu.

Kütüphane yönünden ilimizin zengin olduğuna da değinen Vali Şahin, konuklardan ayda 1 kitap, hiç olmazsa yılda 6 kitap okuma sözü aldı.

Konuşmaların ardından kütüphanede Kitap Sergisi'nin açılışıyla sona erdi. - GİRESUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 48. Kütüphaneler Haftası Giresun'da Kutlanıyor - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement