5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika
Güncel

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

05.12.2016 10:18

AK Parti Eskişehir Milletvekili Emine Nur Günay, 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü dolayısıyla mesaj yayımladı.

Günay, mesajında kadının önce ailenin sonra da toplumun temel taşı olduğunu belirterek, anne, eş, evlat, kardeş, komşu ve arkadaş olan kadının her şeyden önce bir birey ve insan olduğunu vurguladı.

Toplumların sosyal dokusunun oluşması ve gelecek nesillerin yapılanmasında kadınların eğitim düzeyleri ve toplumda aldıkları görevlerin önemli rol oynadığını anlatan Günay, şunları kaydetti:

" Türkiye Cumhuriyeti, temelinde insan hak ve özgürlükleri yatan, çağdaş medeniyet seviyesinde bulunan ve toplumsal yaşamın temel direği olan kadınlarımızı ön plana çıkararak kadın-erkek eşitliğini hayata geçirmiş, devamında da Türk kadınına pek çok çağdaş ülkeden önce seçme ve seçilme hakkı tanımış bir ülkedir. Çünkü Atatürk, Türk toplumunun yapılanmasının ve kalkınmasının, Türk kadınının kalkınmasına bağlı olduğuna inanmıştı. Bu hakkın değerini en iyi bilen Türk kadını her zaman toplumun sosyal, ekonomik ve siyasi yapılanmasındaki yerini almıştır. İstiklal savaşı boyunca cephede dövüşen, cephe gerisinde sırtında cephane taşıyan Türk kadını, 15 Temmuz gecesinde de aynı cesaret ve feraset ile hain darbe girişimine geçit vermemiştir."

Günay, bir kadın milletvekili olarak hedefinin genç kızlar ve kadınların önünü açmak ve her alanda temsiliyet oranlarını artırmak olduğunu ifade etti.

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel 5 Aralık Dünya Kadın Hakları Günü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement