6. Ulusal Öğrenci Kongresi - Son Dakika
Güncel

6. Ulusal Öğrenci Kongresi

6. Ulusal Öğrenci Kongresi

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından "6.Ulusal Öğrenci Kongresi" düzenlendi.

13.10.2012 14:30
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Türk Dişhekimleri Birliği (TDB) tarafından "6. Ulusal Öğrenci Kongresi" düzenlendi.

Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Atatürk Kongre ve Kültür Merkezi'nde başlayan ve iki gün sürecek olan kongreye TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi Dekan Yardımcısı Yrd. Prof. Dr. Hikmet Aydemir, Gazi Üniversitesi Diş Hekimliği Fakültesi Endodonti A.D Öğretim Üyesi Doç. Dr. Özgür Topuz, Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, FIFA Kokartlı Futbol Hakemi Dişhekimi Tolga Özkalfa, TDB Öğrenci Kolu Başkanı Mehmet Yıldız, TDB Öğrenci Kolu Kongre Sorumlusu Musa Kaya, Türkiye'de bulunan 22 üniversitenin Diş Hekimliği Fakültesinden 320 öğrenci ve diğer davetliler katıldı.

ÖĞRECİLERE 'KULA KUL OLMAYI' UYARISI

Kongrenin açılış seremonisinde konuşan Samsun Dişhekimleri Odası Başkanı Abdullah İlker, yeni diş hekimliği fakültelerinin açılması yerine, eğitimin niteliğinin arttırılması ve standartların sağlanması gerektiğini söyledi. Başkan İlker, "Tıp fakültesi son sınıf öğrencilerine verilen haklar, diş hekimliği son sınıf öğrencilerine de verilmelidir. Hizmetin kalitesinin arttırılması için performans sistemi terk edilmeli ve meslektaşlarımızın çalışma şartları düzeltilmelidir. Genç arkadaşlarım sizler meslek örgütünüze sahip çıkın. Ter dökerek, kafa yorarak ve kula kul olmayarak çalışın" dedi.

"BİRLİKTE HAREKET EDİN"

Öğrencilerin yoğun katılımlarından dolayı teşekkür eden TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, TDB, hedeflerinin ülke gerçeklerini göz önüne alarak, ağız sağlığı konusunda optimum hizmete ulaşması olduğunu söyledi. TDB Genel Başkanı Prof. Dr. Taner Yücel, "Mesleğimiz yüz yılı aşkın bir dönemdir eğitimini sürdürmektedir.

Önceden 'Türk Diş Tabipleri Cemiyeti' adı altında başlayan bir meslek örgütü oluşumu vardı. Bu 1986 yılında bugünkü 'meslek birliği yasası' çıkarak anayasal bir hal aldı ve 'Türk Dişhekimleri Birliği' kuruldu. Ülkemiz çok çeşitli aşamalardan ve zorluklardan geçerek bugünlere gelmiştir. Bu türde beraber olmak ve araya gelmek eskiden çok zordu. Bunun için bu organizasyonu küçümsemeyin. Birleşin birlikte hareket edin" şeklinde konuştu

OMÜ'YE YENİ DİŞ HEKİMLİĞİ BİNASI

OMÜ Diş Hekimliği Fakültesi'nin kuruluşundan bu yana geçen zaman hakkında bilgi veren Dekan Yardımcısı Yrd. Prof. Dr. Hikmet Aydemir, 1992 yılında kurulan 1993 yılında eğitim ve öğretime başlayan fakültenin 1 profesör doktor, 1 doçent doktor ve 14 araştırma görevlisiyle başladığını söyledi. Aydemir, "Fakültemizde bugün 8 profesör, 22 doçent doktor, 26 yardımcı doçent doktor, 80 araştırma görevlisi ve uzman görevlisiyle Türkiye'nin gelişmiş diş hekimleri fakültelerindendir. Bizler o günlerden bu güne ciddi değişim ve gelişim içindeyiz. Artık mevcut binamız bize yeterli olmamaktadır. Şu anda kongre merkezimizin üst kısmında 24 bin metrekarelik tamamen diş hekimliğine planlamış fakültemizin temellini kısa bir süre sonra atarak 2 yıl içerisinde tamamlayacağız" diye konuşu.

TDB'nin Samsun'da düzenlediği 6. Ulusal Öğrenci Kongresi 14 Ekim Pazar günü sona erecek. - SAMSUN

Kaynak: İHA

Son Dakika Güncel 6. Ulusal Öğrenci Kongresi - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement