9 İlde Ergenekon Araması - Son Dakika
Güncel

9 İlde Ergenekon Araması

9 İlde Ergenekon Araması

Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı Gözaltında

17.03.2011 10:59  Güncelleme: 13:19

Ergenekon Soruşturması kapsamında Savcı Zekeriye Öz'ün emriyle 9 ilde başlatılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı Ergenekon Soruşturması kapsamında Savcı Zekeriye Öz'ün emriyle 9 ilde başlatılan operasyonda 20 kişi gözaltına alındı. Operasyonun Malatya Zirve Yayınevi'nde gerçekleşen cinayet ile Ergenekon soruşturması bağlantısı kapsamında yapıldığı öğrenildi.

İstanbul Cumhuriyet Savcısı Zekeriya Öz'ün yürüttüğü soruşturma kapsamında, Malatya, Siirt, Muğla ve İzmir'in aralarında olduğu 9 ilde arama başlatıldı. Edinilen bilgiye göre soruşturma kapsamında bazı illerin jandarma komutanlıklarında da arama yapıldığı bildirildi. Soruşturma çerçevesinde dün gece İzmir'de de bir askeri misafirhanede arama yapıldı. Ancak aranan kişinin bulunamadığı öğrenildi.

Operasyon kapsamında Malatya Eski Jandarma Alay Komutanı emekli Albay M.D., Mersin İl Jandarma Komutanlığı'nda görevli astsubay başçavuş A.A., Siirt İl Jandarma Alay Komutanlığı'nda görevli astsubay A.G. ve Malatya'da öğretim görevlisi R. B. gözaltına alındı.

Gözaltı kararı verilen şüphelilere yönelik, Zirve Yayınevi Cinayeti ile Ergenekon bağlantısının araştırıldığı öğrenildi.

Kaynak: DHA

Son Dakika Güncel 9 İlde Ergenekon Araması - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement