AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Kabulü - Son Dakika
Güncel

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Kabulü

AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış\'ın Kabulü

Bağış, Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek'i kabul etti

18.09.2013 15:55
Twitter'da Paylaş Facebook'da Paylaş WhatsApp'da Paylaş

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Egemen Bağış, Türk sanat müziği sanatçısı Umut Akyürek'i kabul etti.

Bakanlığın Ortaköy Ofisi'nde gerçekleşen kabule Akyürek, müzisyen eşi Oktay Ertuğrul ile katıldı.

Kabulde konuşan Bağış, Umut Akyürek ve ailesinin, çok sevdiği dostları ve ülkenin çok değerli sanatçıları olduğunu söyledi.

Bağış, Akyürek'in yeni çıkan "Alaturka" adlı albümünü Başbakan Recep Tayyip Erdoğan'a iletmek üzere kendisine verdiğini belirterek, "Bana da bir tane hediye etti. Kendisine çok teşekkür ediyorum. Zaten ikisinin de müziklerini gerçekten çok severek dinliyorum. Bu yeni CD'yi de merakla dinleyeceğim. Gösterdiği nezaket için kendisine de teşekkür ediyorum. Gerçekten ülkelerini seven, düzgün bir aile yaşamıyla topluma örnek olmaya çalışan, tatlı yavrularıyla birlikte benim de çok takdir ettiğim dostlarım, arkadaşlarım" diye konuştu.

Her türlü müziği sevdiğini dile getiren Bağış, konuşmasını şöyle sürdürdü:

"Tabii kendi sanat müziğimizin çok ayrı bir yeri var. Kendi benliğimizi bulduğumuz bir müzik dalı. Müzik konusunda herhangi bir ayrımcılığa girmemeye çalışıyorum. Her türlü müziği; Türkçe, İngilizce, Fransızca, Arapça, İtalyanca eserleri de dinliyorum. Klasik müziğe de zaman ayırmaya çalışıyorum. Çok seyahat ettiğim için özlelikle araçta ve uçakta bazen de trende, yeni akıllı telefonların da geniş hafızalarını değerlendirerek müzik dinlemeye çalışıyorum."

"Albümde İslam kültürü yaratılmaya çalışıldı"

Umut Akyürek de Bakan Bağış'a kendilerini kabul ettiği için teşekkür etti.

Yeni albümünü titizlikle hazırladıklarını anlatan Akyürek, şöyle devam etti:

"İnşallah albümümüz takdirlerinizi, beğenilerinizi kazanır. Albümün ismi de biraz esprili oldu, 'Alaturka' dedik. Bu albümü bir seri gibi düşünüyoruz. Bu birincisi ve devam edecek. Çok sevilen ve özlenen bir repartuvar çalışması yaptık. Albüm 14 şarkıdan oluşuyor. Herkesin eşlik edeceği güzel eserler var."

Eşinin, albümün isminin özellikle "Alaturka" olmasını istediğini aktaran Oktay Ertuğrul, "Albümde İslam kültürü yaratılmaya çalışıldı. Batının karanlıklarda dolaştığı o yıllarda, İslam medeniyeti ve atalarımız; gerçekten musikisi, edebiyatı, mimarisi ve bilimiyle onlara ışık tutmuş ve öncülük yapmıştır. Böyle bir milletin vatandaşı olarak, gururla albüm ismini 'Alaturka' koyduk" ifadelerini kullandı.

"Başbakanımız Türk sanat müziğine gerçekten çok düşkündür"

Ertuğrul, "Sayın Başbakanımızın makamsal bilgisi çok güzel. Sesi de çok güzel. Kur'an okurken dinledik" dedi.

Bunun üzerine de Bakan Bağış, "Başbakanımız Türk sanat müziğine gerçekten çok düşkündür. Başbakanımız, çok genç yaşta başladığı için makam bilgisi de gerçekten çok iyidir" diye konuştu. - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanı ve Başmüzakereci Bağış'ın Kabulü - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement