AB Bakanlığından Sivil Toplum Diyaloğu Programı - Son Dakika
Güncel

AB Bakanlığından Sivil Toplum Diyaloğu Programı

Program çerçevesinde, AB’de ve Türkiye’de siyasi kriterler ve medya alanlarında faaliyet gösteren 142 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yürüteceği 55 diyalog projesine yaklaşık 7 milyon avro destek verilecek.

10.11.2014 15:12

Avrupa Birliği (AB) Bakanı ve Başmüzakereci Volkan Bozkır'ın 16 Ekim'de kamuoyuna açıkladığı Türkiye'nin Yeni Avrupa Birliği İletişim Stratejisi kapsamında yürütülecek Sivil Toplum Diyaloğu Programı'nın uygulaması yarın başlıyor.

AB Bakanlığından yapılan yazılı açıklamaya göre, katılım öncesi AB mali yardımı kapsamında finanse edilen program çerçevesinde, AB'de ve Türkiye'de siyasi kriterler ve medya alanlarında faaliyet gösteren 142 sivil toplum kuruluşunun ortaklaşa yürüteceği 55 diyalog projesine yaklaşık 7 milyon avro destek sağlanacak.

Türkiye ve AB sivil toplum kuruluşları arasında diyaloğun ve işbirliğinin geliştirilmesine katkıda bulunmak amacıyla farklı temalar altında başarıyla uygulanmış programların devamı niteliğinde olan ve mevcut diyaloğu daha da ileri düzeye taşımayı amaçlayan program kapsamında, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri yarın Bakan Yardımcısı Alaattin Büyükkaya ve Avrupa Birliği Bakanlığı Müsteşarı Engin Soysal ile Avrupa Komisyonu Genişleme Genel Müdürü Christian Danielsson'nun da katılacağı açılış toplantısında bir araya gelecek.

Açılış toplantısının ardından, hibe faydalanıcılarına yönelik üç günlük hibe uygulama eğitimi düzenlenecek. Ayrıca sivil toplum, medya ve kamu kurum temsilcileri, Sivil Toplum Diyaloğu Programı'nın uygulandığı süre içinde Türkiye'nin farklı illerinde düzenlenmesi öngörülen diyalog seminerlerine ilişkin yol haritası çıkarmak üzere çalıştayda bir araya gelecek.

Seminerlerde katılımcılara, Türkiye'nin AB'ye üyelik sürecini yakından izlemelerini kolaylaştıracak nitelikte mesleki bilgi aktarımının yanı sıra AB konusunda yapılan çalışmaların, toplumun tüm kesimlerine ulaştırılması sağlayacak yöntemler üzerinde de durulması amaçlanıyor.

Sivil Toplum Diyaloğu Programı

AB Bakanlığınca 2008 yılından beri uygulanan Sivil Toplum Diyaloğu Programı ile Türkiye ve AB sivil toplumları arasında sürdürülebilir işbirliğinin sağlanması ve geliştirilmesi hedefleniyor. Sivil Toplum Diyaloğu Programı kapsamında, bugüne kadar, Türkiye ve AB toplumlarının birbirine yakınlaşmasına katkıda bulunan, sürdürülebilir iletişim ağları kuran ve deneyim paylaşımına imkan veren 200'ün üzerinde ortaklık projesine, yaklaşık 31,6 milyon avro tutarında destek sağlandı. - Ankara

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Bakanlığından Sivil Toplum Diyaloğu Programı - Son Dakika

Sizin düşünceleriniz neler ?


Advertisement