AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini Ramallah'ta - Son Dakika
Son Dakika Logo

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini Ramallah'ta

AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini Ramallah\'ta
08.11.2014 21:38

Mogherini: "AB, Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasının devam etmesini kabul etmemektedir, zira bu topraklar Filistinlilere aittir"

AB Dış İlişkiler ve Güvenlik Politikasından Sorumlu Yüksek Temsilcisi Federica Mogherini, AB'nin Batı Şeria'da yerleşim birimlerinin inşasını kabul etmediğini söyledi.

Ramallah'a düzenlediği ziyaret çerçevesinde Başbakan Rami el-Hamdallah ile ortak basın toplantısı düzenleyen Mogherini, "AB, Batı Şeria'da yerleşim birimi inşasının devam etmesini kabul etmemektedir, zira bu topraklar Filistinlilere aittir" dedi.

Kudüs'te yaşanan gerginliğine de değinen Mogherini, Kudüs'ün, Filistin ve İsrail devletinin başkenti olması gerektiğini kaydetti.

Bağımsız bir Filistin devletinin kurulmasının önemini vurgulayan Mogherini, AB ülkelerinin bu yöndeki talebinin, İsrail Başbakanı Binyamin Netanyahu ve Dışişleri Bakanı Avigdor Lieberman'a iletildiğini kaydetti.

Mogherini ayrıca AB'nin ulusal uzlaşı hükümetini maddi ve manevi açıdan desteklediğini dile getirdi.

Hamdallah da uluslararası toplumdan, Gazze'nin imarı için üzerine düşen yükümlülükleri yerine getirmesini talep etti.

Mogherini, bugünkü Gazze ziyaretinde Birleşmiş Milletler Filistinli Mültecilere Yardım Ajansı (UNRWA) Yüksek Komiseri Pierre Kraehenbühl ile düzenlediği basın toplantısında, "Gazze'nin nefes alabilecek akciğere ihtiyacı var. AB olarak yeniden imarın hızlandırılması için çalışıyoruz ve evsiz kalanların evlerine kavuşması için elimizden gelen her şeyi yapmaya hazırız" demişti. - Ramallah

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB Dış İlişkiler Yüksek Temsilcisi Mogherini Ramallah'ta - Son Dakika


Advertisement