AB'nin Çin Malı Güneş Panelleri İçin Aldığı Antidamping Kararı - Son Dakika
Son Dakika Logo

AB'nin Çin Malı Güneş Panelleri İçin Aldığı Antidamping Kararı

05.06.2013 12:18

Almanya Ekonomi Bakanı Rösler."Ağır bir hata".

Almanya Ekonomi Bakanı Philipp Rösler, AB'nin Çin malı güneş panellerine karşı aldığı antidamping kararının "ağır bir hata" olduğunu söyledi.

Röser, bugün Alman Birinci Televizyon Kanalı ARD'ye yaptığı açıklamada, güneş enerjisi konusunda hala müzakereler yoluyla adil koşullarda anlaşma şansının bulunduğunu dile getirerek, Alman hükümetinin bu konunun çatışma yerine diyalog üzerinden yürütülmesinden yana olduğunu her zaman ifade ettiğini belirtti.

AB'nin kararını "ağır bir hata" olarak niteleyen Rösler, hedefin, başka sektörleri de kapsayacak bir ticari savaşın engellenmesi olduğunu kaydetti.

Almanya Başbakanı Angela Merkel de, mayıs ayı sonunda Çinli mevkidaşı Li Keqiang'ı ile Berlin'de yaptığı görüşmede Avrupa Komisyonu tarafından Çin'den gelen güneş panellerine ek vergilerin getirilmesine karşı olduğunu ifade etmişti - İstanbul

Kaynak: AA

Son Dakika Güncel AB'nin Çin Malı Güneş Panelleri İçin Aldığı Antidamping Kararı - Son Dakika


Advertisement